Boetes in Wormerland en Oostzaan

Oostzaan leverde in 2018 met 11.575 boetes met een totaalbedrag van € 1.194.474 een behoorlijke bijdrage aan de Nederlandse schatkist.

In 2018 zijn 758 boetes uitgeschreven in Wormerland met een totaalbedrag van € 170.870.

Dat blijkt uit onderzoek van KRO NCRV’s Pointer, het nieuwe platform van de omroep voor data-journalistiek (gister ook hun stembureau-onderzoek op De Orkaan en de boetes in Zaanstad).

Oostzaan dankt de hoge opbrengst aan de snelwegen die over haar grondgebied lopen, 90 procent van de boetes wordt voor snelheidsovertredingen gegeven.

De duurste boete die in Oostzaan werd uitgeschreven was voor zeer forse overschrijdingen van de maximumsnelheid. Twee keer werd een boete (€ 1.950) uitgeschreven voor te hard rijden met 95 tot 100 km per uur.

Wormerland

In Wormerland was de meest voorkomende boete voor appende en bellende bestuurders: 204 keer. Die boete bedraagt €240. Ook houden ze in Wormerland niet van rechts inhalen (42 boetes à € 140) en “niet zoveel mogelijk rechts houden op een autoweg of autosnelweg” waar 43 keer een boete van € 140 voor werd uitgeschreven.

De duurste boete die in Wormerland werd uitgeschreven was voor beroepsvervoer verrichten terwijl voor vrachtauto/ aanhangwagen het APK-keuringsbewijs niet geldig is. Die werd 1 maal uitgeschreven (€ 900).

De gemeente wordt overigens financieel niet wijzer van deze boetes, ze worden alleen uitgedeeld binnen de gemeentegrenzen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *