Boosters per wijk: Poelenburg, Peldersveld en Hoornseveld scoren laag

Meer dan de helft van de Nederlanders is inmiddels geboosterd. Bij ouderen – die eerder aan de beurt waren – is het percentage mensen met een boosterprik hoger dan bij jongeren. In de regio Zaanstreek Waterland is 22 procent van de groep 18 t/m 34 geboosterd, dat loopt op tot 77 procent van de 65-plussers.

In Wormerland en Oostzaan ligt het percentage mensen met een boosterprik boven het gemiddelde van de streek, in Zaanstad ligt dat eronder.

Binnen Zaanstad scoren Poelenburg, Peldersveld / Hoornseveld, Kogerveldwijk, de Rosmolenwijk en Zaandam-Zuid in alle leeftijdsgroepen onder het gemiddelde.

Westerkoog, Assendelft Noord, Nieuw West (Zaandam), Westzaan en de Oude Haven (Zaandam) hebben relatief gezien veel mensen die boosterprik al kregen.


Inwoners van boven de 18 jaar, die minimaal 3 maanden geleden een 2e coronaprik of coronabesmetting hebben gehad, kunnen zonder afspraak langskomen voor een boosterprik bij priklocatie PG1 Pieter Ghijsenlaan 1 in Zaandam.


In de tabel hieronder zijn eerst percentages van de streek opgenomen en daaronder die van de gemeenten. Onder Zaanstad zijn de wijken opgenomen. De groene cellen betekenen dat daar de hoogste percentages voorkomen, in de rode cellen zitten de laagste percentages. Een cel met een rode rand betekent dat hier onder het gemiddelde van Zaanstad (voor die leeftijd) wordt gescoord.

Data: GGD Zaanstreek Waterland

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *