Een week geleden werd er gestart met het plaatsen van tijdelijke woonunits aan de Poelweg in Wormer. Het College van Wormerland besloot om de aanleg diezelfde dag nog stil te leggen. Dit besluit volgde naar aanleiding van een handhavingsverzoek, dat werd ingediend bij Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

De Omgevingsdienst heeft in de afgelopen week de informatie van gemeente Wormerland ontvangen om het handhavingsverzoek te kunnen beoordelen. Daarnaast zijn er gesprekken geweest tussen de Omgevingsdienst, diverse experts en gemeente Wormerland. Op basis van de gesprekken en de uitkomsten van (stikstof)berekeningen is er vertrouwen dat ‘de gemeente voldoet aan de regelgeving, dan wel dat legalisatie in het verschiet ligt’.

Het College van Wormerland heeft gisteren het besluit genomen om de bouw van de noodopvang aan de Poelweg in Wormer te hervatten. Vandaag wordt er gestart met het plaatsen van het restant van de woonunits. Nadat alle units zijn geplaatst zullen er werkzaamheden worden uitgevoerd om de units aan te sluiten.

Met het plaatsen van de woonunits realiseert Wormerland opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Lees hier wat De Orkaan al schreef over de opvang aan de Poelweg.