Woningcoörperatie Parteon mag 29 extra flexwooneenheden op locatie de Kleine Braak aan de Poelweg in Wormer bouwen. De raad van Wormerland ging akkoord met dat besluit.

De gemeente heeft een risicoreservering van € 216.021 gemaakt om aan het einde van de tijdelijke verhuur van 10 jaar te voorkomen dat de verkoopkosten van de tijdelijke woningen lager uitvallen dan verwacht.

VVD en PvdA vinden de prijs voor een (luxe) containerwoning erg hoog. Ze pleitten daarom voor reguliere permanente huurwoningen in de toekomst. Volgens wethouder Schalkwijk zou die op ongeveer € 850.00 neerkomen, dat is net onder de maximale grens van € 879,66 die sinds 1 januari voor sociale huur geldt.

GroenLinks wil dat er tijdig onderzocht wordt of de containers herplaatst en dus verkocht kunnen worden.

Met deze 29 tijdelijke woningen een aantal woningzoekenden (spoedzoekers, starters en statushouders) binnen hun eigen gemeente nu voor een periode van 10 jaar een woning kunnen bemachtigen.

Sinds juli 2023 wonen er Oekraïense vluchtelingen op het terrein van de Kleine Braak, verdeeld over 21 flexwoningen. In totaal wordt het dus een wijkje van 50 woningen. In mei moeten de woningen worden opgeleverd. De stichtingskosten van de containerwoningen bedragen € 258.000 (exclusief grond, maar die is door de gemeente gratis ter beschikking gesteld)

Door Caroline Boone. Afbeelding: impressie van de wijk zoals die eruit moet gaan zien.