Breng je vuurwerk naar de vuurwerk- vernietigingsinstallatie (filmpje)

‘Er lijkt een einde te komen aan de Nederlandse vuurwerktraditie. Begin dit jaar werden single shots en het zware F3 vuurwerk verboden. Begin december kwam daar een verbod op het afsteken van pijlen en knalvuurwerk bovenop en 2 weken terug werd wegens corona een landelijk afsteek verbod tijdens de jaarwisseling afgekondigd.’ 

We ontvingen vanmiddag een persbericht van Ultra Ultra, een creatief bureau voor maatschappelijke vraagstukken. Je zou het bureau onder meer kunnen kennen van de Tostifabriek. Een project waarbij ze alle ingrediënten voor een tosti (waaronder de biggen Max en Wim) zelf ‘produceerden.’ We besloten direct langs te gaan en maakten een filmpje:

Het bureau heeft op het Hembrugterrein een vuurwerk-vernietigingsinstallatie gebouwd, omdat ze het zonde vinden om vuurwerkvoorraden in Duitsland, buiten het zicht van publiek, te laten vernietigen. 

Sascha Landshoff van Ultra Ultra roept dan ook op je voorraad naar het Hembrugterrein te brengen zodat je er toch nog van kunt genieten. Dit is het gave filmpje dat ze zelf maakten:

https://vimeo.com/494030717

Hier vind je Sascha en Ultra Ultra.

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Marco Kerkhoven

  Eurootje de kilo om in te leveren en doen ze nog wat aan de vervuiling die het ‘vernietigen’ met zich mee brengt?

 • Sascha Landshoff

  Ha Marco, dat kan zeker.
  De VVH is er in de eerste plaats om vuurwerk zo mooi mogelijk te vernietigen. Maar als je je vuurwerk zonder vervuiling wilt afsteken kunnen we op kosten van de leverancier een waterwasser plaatsen die alle zware metalen opvangt.
  Gr Sascha

  • Leyena van der Laan

   “op kosten van de leverancier een waterwasser plaatsen die alle zware metalen opvangt.”

   hahaha! Geweldig toch. Wat een humor!
   (Al geprobeerd vergunning aan te vragen voor uitstoot?)

 • Rene Minnebo

  Je ziet toch dat we volledig in de zeik worden genomen jongens.

 • Hans Schram

  Dit is toch een hele mooie traditie die niet verloren mag gaan.
  Je mag albijna niets meer in dit land.

 • Sander Van Thiel

  Vorig jaar is er nog een recordomzet behaald aan vuurwerkverkoop. En verwacht volgens jaar. Mits het weer mag weer een recordomzet

  Dus de kop ‘Er lijkt een einde te komen aan de Nederlandse vuurwerktraditie ‘
  Lijkt me niet relevant. Allesbehalve eigenlijk….

 • Simone dekker

  Ja dat klopt wel maar daar hebben ze in den haag mooi wel maling aan hoor, aan die omzet !! Het zijn een stelletje prutsers. De Mensen, jongeren die geen vuurwerk afsteken dit jaat zoeken gewoon wat anders om het nieuwe jaar te vieren, Waarschijnlijk gaat alles in de fik of slopen ze de boel, ik keur het niet goed maar ik vind het wel een heel logisch gevolg van de belachelijke niks met corona te maken hebbende regels die ze nu aan het volk opleggen.
  Ik mag na 8 uur niet eens meer een flesje wijn meenemen uit de supermarkt..zogenaamd omdat dat dan een feestje met meerdere mensen zou kunnen worden. Echt belachelijk! En zo heb ik er nog wel een paar.

  • André van Beveren

   Simone: Van welke planeet kom jij? Nooit gehoord van toenemende bezetting op de IC’s door Corona? Hoe zou jij deze pandemie willen bestrijden? Je komt in elk geval niet met een oplossing maar wel loze beweringen de lucht in slingeren.!

   • Jaap Meeuwsen

    Uh, André, volgens mij heeft iedereen in dit land recht op z’n mening en zo onzinnig is de mening van Simone nu ook weer niet.
    Voorlopig hebben alle deskundigen ook de oplossing niet, dat blijkt wel uit de cijfers tijdens de lockdown van nu, echt helpen doet het ook niet.
    Geen mens die het weet maar een feit is wel dat wanneer we nog lang op deze manier doorgaan er geen economie overblijft die onze zorg moet gaan betalen.
    Dus, zeg het maar, respect voor ieders mening blijft het belangrijkste, uitgezonderd dan natuurlijk de coronaontkennende viruswaanzinnigen hoewel uitgezonderd …. ook die hebben het recht hun mening te verkondigen anders belanden we wel in een heel rare wereld.

    • André van Beveren

     Natuurlijk heeft iedereen recht op een eigen mening, maar de relatie tussen de lockdown-regels en Covid-19 liggen voor de hand als je kijkt naar de dagelijkse besmettingscijfers. Omdat grote groepen mensen ondanks alle maatregelen het kennelijk toch nog steeds belangrijker vindt om nog even schoenen te kopen of een overhemd, of een plank bij de bouwmarkt, waarbij tijdens de contacten in de winkels de virusvonk gemakkelijk kan overspringen. En dat wordt al helemaal makkelijk als er helaas meerdere mensen zijn die, ò oliedom, weigeren een mondkapje te dragen.

     Dat het vuurwerk ons is ontnomen is voor velen niet leuk. Ik kon altijd wel genieten van mooi vuurwerk, maar zoals nu inmiddels weer de ervaring is, met de (sterk) stijgende opnames op de IC afdelingen, kan ik mij voorstellen dat het nu even moet uitwijken. Want als de IC verpleegkundigen iets kunnen missen als kiespijn, zijn het wel de slachtoffers die slordig omgaan met vuurwerk, of misbaksels die illegaal onverantwoord zwaar vuurwerk gebruiken. Als geheel is het dus kennelijk niet te doen om gezamenlijk dit virus te lijf te gaan. En als er dan gesproken wordt over het niet eens zijn met de maatregel dat alcohol na 20.00 uur niet verkocht mag worpen, dan begrijp je er echt helemaal niets van. Waarom zullen de supermarkten wel volop alcohol mogen verkopen terwijl de horeca op slot zit?

 • Edwin Kleiss

  Dan maar naar het Hembrugterrein met oud en nieuw om middernacht.

  Opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *