Brug Zaaneiland paar weken zonder bediening

Schepen die onder brug naar het Zaaneiland – de William Pontbrug – willen passeren zien twee borden: één waarop staat dat er geen automatische bediening meer is, en één met de mededeling dat er tussen 25 maart en 19 april helemaal geen bediening meer is.

Op de brug is intussen een container geplaatst voor de werkzaamheden.

Zaanstad wil de brug uitsluitend lokaal of op afstand vanuit het Havenkantoor bedienen. De volledige bediening en besturing worden vervangen.

De brug is beperkt beschikbaar voor fietsers en voetgangers van 17 t/m 19 april 2019. Met behulp van verkeersregelaars zal de overlast zoveel mogelijk beperkt worden.

De brug kampte in de afgelopen met een permanente stroom kinderziektes, incidenten, kwaaltjes, uitval en technische mankementen.

Tot mei 2016 ging de brug automatisch open en dicht, maar na een incident waarbij de brug op een zeilschip terecht kwam, werden brugwachters op de brug gezet. Daarna werd weer overgeschakeld op automatische opening. Vervolgens werd de brug met de hand bediend door brugwachters van de post bij de Wilhelminasluis.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *