Dat de voltallige Orkaan-redactie een klein laagje buik teveel heeft is misschien waar. Maar dat heeft een reden.

Bij de een is het de schuld van een baby die 12 jaar geleden gebaard is, bij weer een ander is het baby-vet dat, na zijn 60ste, nog altijd het warme nest niet wil verlaten.

Groot was dan ook de blijdschap toen we ten burele een folder in het postvakje aantroffen: er worden 40 testpersonen gezocht voor een heus, wetenschappelijk Buik-Weg-Onderzoek!

En ze hebben ons nodig, schrijven ze, om de vernieuwde Slim Belly buikband te onderzoeken! Je krijgt er slechts 19 euro en 90 cent per week voor betaald, maar we doen het niet voor het geld, maar voor de wetenschap!

Bij ADZ Sportstudio in Oostzaan zal het wetenschappelijke onderzoek worden uitgevoerd door Instituut voor medische en sportwetenschappelijke consulting IMSB. Dit instituut heeft blijkbaar al eerder onderzoek uitgevoerd, want zij claimen ‘8x meer vetverbranding, een mooiere huid en steviger weefsel’.

Neeeee! Dromen verbrand!
Daar wilden we meer over lezen! Maar… na uren intensief zoeken, waarbij we misschien zelfs wat vet hebben verbrand, konden we niks vinden over dit instituut! Wel troffen we een dossier bij consumentenprogramma Radar van AVROTROS over de Slim Belly buikband en de verkooppraktijken.

Ps. Die 19 euro en 19 cent bleken geen beloning. Je mag juist betalen voor dit vette staaltje dikkertjesbedrog. Wij gaan ons nu maar inschrijven voor een cursus ‘Omarm je vet’.