Bij de nieuwe aanbesteding van De Crommenije zei sport-wethouder Jeroen Olthof dat er goed nieuws was.

Het bad was weliswaar € 1 miljoen duurder uitgevallen, maar voor de nieuwe prijs was er wel een aannemer gevonden die het wilde doen.

Wat zegt Olthof precies in het filmpje? “Het buitenbad van De Crommenije kan naar alle waarschijnlijkheid in zomer van 2017 daadwerkelijk geopend worden”.

In de aanbesteding die online te vinden is staat het allemaal wat preciezer:

“een nieuw binnen- en buitenbad, en een sporthal op de huidige zwembadlokatie de Crommenije te Krommenie. Uiterlijk 1 maart 2017 dient het geheel opgeleverd zijn, welke geldt als fatale datum, vanwege het nieuwe seizoen.”

Wethouder Jeroen Olfhof houdt tegenover De Orkaan in een reactie nog een slag om de arm:

“Door het besluit van de raad is de aannemer nu aan het werk. We werken er hard aan om in de zomer 2017 het buitenbad open te hebben.”

UPDATE 18 mei 2016

Volgens de woordvoerder van wethouder Jeroen Olthof  klopt de opleverdatum niet. De eerste aanbesteding van 1-5-2015 leverde eind oktober 2015 geen resultaat op. De gemeente:

Door het mislukken van de aanbesteding was de oorspronkelijke planning van oplevering van het totale zwembad niet meer haalbaar. De in het bericht van de Orkaan genoemde datum van 1 maart 2017 had betrekking op de datum van oplevering door de bouwer.

De inrichting en het inregelen van het nieuwe zwembad kost dan nog ongeveer 2 maanden tijd.

Door de mislukte aanbesteding is oplevering van het hele nieuwe zwembadcomplex voor het buitenbadseizoen van 2017 niet langer haalbaar.

De planning is nu dat het nieuwe buitenbad volgende zomer opengaat en het binnenbad in het najaar.

Uit een eerder persbericht van de gemeente: “Toch blijft het uitgangspunt om de buitenbaden in de zomer van 2017 in gebruik te nemen.”