Buren blijven bij bezwaren tegen terras Vertoeving

In november 2018 konden we melden dat de Vertoeving, de Italiaanse horeca-voorziening naast de Vermaning aan de Westzijde, waarschijnlijk toch een terras kreeg.

Zaanstad wilde daar een omgevingsvergunning voor verlenen. Belanghebbenden konden tot 18 december bezwaar maken. En dat deden ze dus.

Dinsdag 5 maart om 11:00 treffen de bezwaarmakers, de gemeente en uitbater Gerard van Soeren elkaar bij een hoorzitting over de zaak.

Gerard van Soeren laat weten officieus een vergunning van Zaanstad te hebben gekregen maar de hoorzitting nog even afwacht voordat hij het terras inricht:

“We zijn een keurige horeca-voorziening, bij ons zal je echt geen polonaise op het terras ’s avond zien. We proberen het met de buren in overleg op te lossen. Maar zij maken er een principekwestie van.”

Nadat de verbouwing begin 2018 klaar was, werd het terras ‘gedoogd’ maar na klachten van twee naaste buren verdween het terras. Dezelfde buren hebben ook nu bezwaar aangetekend.

Foto boven is uit april van vorig jaar toen het terras heel even open was.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • mieneke kolen

  u woont nu eenmaal in het stadcentrum. daar horen terrasjes bij. met een duidelijke tijdafspraak bent u allen gebaat.

 • Hans Postel

  Volgens de website van deze Italiaan is het restaurant alleen op vrijdag tot 23 uur geopend. Maandag gesloten en de overige dagen gaan ze om 18 uur (!)al sluiten. Wat is het probleem?

 • Pieter de Vente

  Wat een onvoorstelbare zeurpieten die bezwaarmakers. Ik woon er schuin tegenover en heb helemaal nergens laat van. Ik vind het een aanwinst. Ik mag toch hopen dat het niet mijn buren zijn die hier bezwaar tegen hebben…..

 • Pieter de Vente

  En het heeft helemaal geen naaste buren constateer ik net……of het moeten buren zijn die vrezen voor de spaarzame parkeerplekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *