Toch terras Vertoeving…

De Vertoeving, de Italiaanse horeca-voorziening naast de Vermaning aan de Westzijde, krijgt toch een terras als het aan de gemeente Zaanstad ligt.

Nadat de verbouwing begin dit jaar achter de rug was werd het terras ‘gedoogd’ maar na klachten van buren moesten de loungebanken, terrasstoelen en -tafels naar de berging.

De gemeente heeft aangekondigd een omgevingsvergunning te verlenen voor een ‘reguliere horecafunctie met terras’ aan de Westzijde 82.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen tot 18 december een bezwaarschrift indienen bij B&W.

Foto boven is uit april van dit jaar toen het terras heel even open was, hieronder het beeld vanaf de overkant (Oostzijde).

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Cees Sombroek

  Eindelijk een terecht besluit
  Dit pand verdiende het terras
  Het hoort er gewoon bij op deze locatie

  • Helemaal mee eens, zo zonde als dat niet door kan gaan.

   Maar ik ben wel benieuwd of de klachten van de buren gegrond zijn of dat het zeurpieten zijn. Ze hadden eerst een kerktuin naast zich en nu een horecaterras. Al geeft het terras af en toe wat reuring, voorheen was dat zelden het geval.

   • Carmen

    Hier een bewoner en ik zie mezelf niet als zeurpiet (mag dat woord nog? ;-))
    Wat het verhaal niet verteld is dat de openingstijden behoorlijk werden opgerekt en dat de Zaan een pracht plek is maar ook geluid verder draagt. Hierdoor zijn de gesprekken op het terras woordelijk te verstaan en werd het slapen met de ramen van de dakkapel dicht, niet prettig, zeker niet met zo’n warme zomer. Omdat wij dachten dat er een vergunning was, is er ingestemd met het snoeien van een boom tbv het terras. We zijn keurig in gesprek gegaan met het bestuur van de Vermaning en vervolgens bleek er helemaal geen vergunning. Niet echt een betrouwbare partner om afspraken mee te maken is gebleken, dus heb ik meer vertrouwen in een gedegen procedure, hopend op goede afspraken waar men zich aan gaat houden. Kortom, het bezwaar is onderweg!

    • Willemsen

     “We zijn keurig in gesprek gegaan met het bestuur van de Vermaning ..”
     De Vermaning? Het gaat hier om de Vertoeving. Is het een verschrijving of gaat het om een ander restaurant. Daarbij mocht men bij de Vertoeving afgelopen zomer niet buiten zitten.

 • Karin S

  Tjonge jonge, bestuursrecht, kan dus zo weer een jaar duren. Jammer.

 • Marc B.

  Wel of geen terras, Sagrestano moet zich mijns inziens eerst maar eens druk maken om andere dingen namelijk: service! Mooie bijzondere plek, mooie kaart met op papier mooie producten maar nog nooit van kunnen genieten want al tweemaal weggegaan zonder geholpen te worden binnen 15 minuten. Als je maar 8(?) tafels hebt vind ik dat niet nodig… Eerste keer wat over gezegd maar drie weken later idem :s

  • Cees meijer

   Nou. Mijn ervaring is heel anders. Personeel neemt juist tijd voor klanten en dat kom je bijna niet meer tegen in een tijd dat iedereen het maar druk heeft en onverschilligheid botviert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *