Burenruzie Krommenie bij Rijdende Rechter

Zwamneus! Leugenaar! Varken! Dat roepen de buren Ank van der Mei, Kroonenberg en De Vries uit Krommenie tegen elkaar over de schutting en in de televisie-rechtszaal.

Vanavond treffen ze elkaar bij De Rijdende Rechter.

Ank van de Mei wil echt niet dat haar buren twintig centimeter van haar tuin inpikken en de buren vinden het absoluut niet oké dat Ank haar plantjes aan de nieuwe schutting hangt waaraan ze geen cent heeft meebetaald.

Het conflict liep zelfs zo hoog op dat er politie bij werd gehaald. Kan de nieuwe rijdende rechter mr. John Reid deze uit de hand gelopen situatie redden?

De uitzending terugkijken? Klik op de boze buurman hieronder.

boze buurman krommenie rijdende rechter

De Rijdende Rechter, dinsdag 8 maart om 22.20 uur op NPO 1

Deel dit artikel:

3 reacties

 • dolfijntje

  volgens mij is het zo al heb er niet aan betaald van de nieuwe schutting maar als het aan hun kant is mag je gewoon plantjes ophangen het is dan tenslotte in hun tuin en hun kant daar hebben buren niets over te zeggen naar mijn idee

 • Keijzer

  De uitzending vand e rijdende rechter heb ik gevolgd. en ik denk zomaar dat deze uitspraak niet juist is.

  Ten eerste hebben we hier te maken met een situatie waarin de buurvrouw (van der Mei) niet wil meebetalen aan de nieuwe schutting.
  Echter, dan zet het echtpaar een schutting op eigen grond. Dan hebben we het probleem van “hoe houden deze mensen het stukje tuin bij aan de kant van de niet meebetalende buurvrouw” . . Want op eigen grond de schutting neerzetten wil in het geheel niet zeggen dat dan de erfgrens vershcuit. Daar is een notariële akte voor nodig. Tenzij wij gaan praten over verkrijgende verajaring. En daar zal toch deze rijdende rehcter neit aan willen meewerken.

  Dat de niet betalende buurvrouw nu haar plantjes mag ophangen aan andermans schutting en ook nog grond erbij krijgt en niet betaalt aan de nieuwe schutting is volgens mij het paard achter de wagen spannen.

  Graag uitleg van deze rijdende rechter.

  • Boon

   Er zijn wel regels over dit soort problemen. Niet altijd even gemakkelijk maar toch ze bestaan. Als ik niet mee wil betalen aan een nieuwe schutting kan men mij daartoe niet verplichten tenzij ik op mijn erf dingen doe die zonder afrastering problemen voor de buren kunnen opleveren. Verder als ik mijn schuurtje wil verven waarbij ik dat alleen via het erf van de buren kan moeten ze dat ook toestaan.
   Maar als men niet meer met elkaar wil praten krijg je dus zulke verhoudingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *