Burgemeester Hamming in quarantaine?

Op 24 augustus werd bekend dat er vanaf 25 augustus voor heel Spanje een oranje reisadvies geldt, terwijl volgens de POV onze burgemeester daar vakantie viert.

Harrie van der Laan van de POV vraagt zich af of de burgemeester, ook voorzitter van de veiligheidsregio, direct is teruggekeerd toen hij hoorde dat code oranje was ingegaan.

Update: Harrie kan rustig slapen. De burgemeester keert vandaag terug.

Bij code oranje wordt opgeroepen alleen noodzakelijk te reizen. Bij terugkeer naar Nederland moet je 10 dagen in thuisquarantaine, en daar zal burgemeester Hamming zich ongetwijfeld aan houden. Want hoewel de Tweede Kamer half augustus tegen een quarantaineplicht stemde, maakten de burgemeesters in het Veiligheidsberaad zich hard voor toch een verplichting.  

Deel dit artikel:

8 reacties

 • hans van loo

  Gelijke monniken,gelijke kappen. Het gaat niet op. Dat weet de vraagsteller toch wel? Wat te denken van de bruiloft van de bejaarde heer Grappenhuis? En van Mien Broekers Knol? En meneer Bruls, de onderkoning van Nederland naar verluidt ,die geeft het slechte voorbeeld met zijn obese voorkomen.

  • Wendy Kind

   Meneer Van Loo, graag een foto van u. Zodat wij ook over uw uiterlijk en uitstraling een fijne mening kunnen hebben. Wel zo eerlijk, he…

   • hans van loo

    KIjk mevrouw Kind, weet U wat het is ?
    Er wordt gesteld dat te dikke mensen ook tot een risicogroep behoren (dus…., In die zin heeft meneer Bruls ook een voorbeeldfunctie.
    En nee, ik ben niet obese. desondanks zal ik U een foto besparen.

 • Dick Marinus Sr

  Ver achtelijk gedrag van ambtsdragers in den lande….

 • Erik Esteie

  De echte tijd van het bang zijn voor een griepje gaat nu pas beginnen, de herfst en winter komen er weer aan. Ik ben benieuw wanneer ik verplicht thuis moet blijven als ik hoest..

 • Jaap Meeuwsen

  Ik ook Erik.
  Maar of het nou handig is als voorzitter van de Veiligheidsregio om daar nu vakantie te gaan vieren ?
  Hoewel, zolang Grapperhaus zijn feestjes gewoon viert zonder zich aan de regels te houden zal het allemaal zo’n vaart niet lopen toch ?
  Rutte zei tenminste dat de geloofwaardigheid van de minister niet op het spel stond dus waar zouden wij ons druk over maken dan.

 • Erik Esteie

  Beste Jaap,

  Weet je wat het is, Hamming is ook maar gebombardeerd tot voorzitter van een veiligheids regio. Het is een soort ere baantje, het staat goed op je CV.

  Dit soort mensen zijn trek poppen, als je aan een touwtje trekt dan buigen ze alle kanten op. Net als de minister van veiligheid Grapperhaus

  Ik geloof gerust dat het echte mensen zijn maar ze zijn marionetten, niks meer en niks minder

  Ik vraag me al tijden af wie echt aan de touwtjes trekt

  Rutte?

  Laat me niet lachen, dat is net zo een trek pop 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *