Burgemeester Jan Hamming: “Een enthousiaste man” (filmpje)

Ruud Pauw, voorzitter van de vertrouwenscommissie die de afgelopen maanden bezig is geweest met de werving van een nieuwe burgemeester was duidelijk over de keuze:

“Hij stroopt zijn mouwen op springt op tafel en zegt: ‘aanvallen jongens, we gaan er nu tegenaan!’ Nou, en dan lopen de troepen achter hem aan”.

Gisteravond dreven we enkele leden van die troepen, (de raad van Zaanstad) in het hoekje van de raadszaal waar het portret van onze koning hangt. Daar ondervroegen we hen over de voorgedragen burgervader Jan Hamming.

Vooral het woord ‘enthousiast’ bleef hangen.

We zijn nu al razend enthousiast!

Deel dit artikel:

17 reacties

 • Leo

  Ik hoop dat deze burgemeester afmaakt wat er allemaal nog afgemaakt moet worden in Zaandam…

 • mokumfirst

  ja hoor !! Het partij kartel en baantjes carrousel heeft weer zijn werk gedaan .weer een burgemeester ,,gekozen ” uit de voorraad van zieltogend pvda .Valt me nog mee dat ze marcouch niet hebben gevraagd in de moslim enclave die zaanstad is geworden ..stem FVD of PVV mensen dan is het zo gedaan met het de zelfverrijking van links d66 en vvd .. We moeten zelf uit maken welke burgemeester we kiezen hier niet het partijenkartel vriendjespolitiek ons kent ons wereldje

  • De Orkaan

   Iemand die “Mokumfirst” heet en Zaanstad de les gaat lezen over “welke burgemeester we kiezen”. “Pleur op naar je eigen stad” zou onze PM zeggen. Die “zelfverrijking van links d66 en vvd” vinden we ook hilarisch. FVD stemmen? Terwijl de partij maar in één gemeente mee durft te doen met de raadsverkiezingen? Of PVV? Die zit maar in twee gemeenteraden, voor de andere hadden ze ook het lef niet.

   • mokumfirst

    duidelijk een linkse opinie deze ,,nieuwssite´´ hebben van een andere mening als de gevestigde linkse orde word niet geaccepteerd

    • Joop Tralala

     Mokumfirst, was inderdaad een reactie van je die nergens op slaat, maar dat zal waarschijnlijk wel van doen hebben met “mokumfirst”. Misschien verstandig eerst maar eens het begrip Mokum op je in te laten werken, dan zou je er achter komen dat mokummers open staan voor wat voor partij, politiek, huidskleur, geloof of wat dan ook. Mag er dus van uitgaan dat jij ook weer zo’n wil zo graag Mokummer zijn maar blijf nog steeds een plattelander. Laten we eerst maar even afwachten wat deze nieuwe burgemeester gaat doen. Afkraken voordat iemand is begonnen is weer typisch Hollands.

    • Ruud

     Zeur niet zo, je kunt je (bedorven) ei toch kwijt hier
     Dat het niet gewaardeerd wordt is een ander verhaal en staat daar helemaal los van.
     ik wens u veel plezier bij uw rechtse vriendjes,
     Zakje lavendel?….

  • Hans

   En wat heb jij tot nu toe gepresteerd in je leventje, dat je jezelf verheven vindt boven de mensen die je zo wanhopig tracht omlaag te halen tot je eigen bedenkelijke niveau? Ben je werkelijk zo naïef dat je denkt dat een volmaakte nietsnut als kampioen pluche-plakker Wilders (21 jaar in de Kamer en helemaal NIETS bereikt) en z’n parlementaire ja-knikkers op bestuurlijk vlak iets zouden kunnen klaarmaken in dit land? Denk je nou echt dat een narcist als Thierry Bidet een deuk in een pakkie boter slaat? Die blinkt slechts uit in het dagelijks poseren voor z’n eigen spiegelzoals wilders uitblinkt in het schelden en krijsen, gelijk een onopgevoede kleuter.
   Je reactie zegt meer over jou dan over de nieuwe burgemeester. Ook niet mijn politieke snit, maar gelukkig heb ik de intelligentie z’n daden af te wachten, ipv jij die, al voor dat de man ook meer één keer de voorzittershamer heeft gehanteerd, zonder ook maar énig argument met stront begint te gooien, gelijk je afgod van de pvv.
   Get a life.

 • mokumfirst

  je hebt geen lef nodig om burgemeester van zaanstad te worden alleen maar vrienden op de juiste plaatsen .en het tegenwerken van referendums door het partijenkartel

 • Evert hartog

  Er is geen sprake van vriendjespolitiek. Er was een onafhankelijke commisie, met raadsleden van partijen van links tot rechts, en de gemeenteraad die uiteindelijk de keuze heeft gemaakt. Dat de selectie in het geheim moet is vervelend. want dat voedt complottheorieen. Dat is slecht voor het vertrouwen in de politiek. Deze argwanende rechtse mokummer is daar een sprekend voorbeeld van. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

  • Hans Kuyper

   Maar als hij een herberg dreef, zou ik er niks gaan drinken.

  • Boon

   Nee, geheim hoort bij solliciteren. Zaanstad hoeft toch niette weten dat Evert Hartog heeft gesolliciteerd naar het burgemeestersambt in … . Net als dat mijn huidige baas niet hoeft te weten dat ik trek heb in een vacature bij ADM. Want als de namen van alle 33 kandidaten op straat liggen dan betekent het dat 32 nu moeten verklaren dat hun huidige functie niet meer voldoet. Dat is ook meteen het nadeel van burgemeester verkiezingen , ook als je het niet wordt moet je bij je huidige baan aangeven dat het knelt. Dus krijg je vooral voorgekookte kandidaten met de nodige vriendjes. Daarnaast is vaak de opkomst knudde dus een beetje club krijgt haar kandidaat binnen.

 • Evert hartog

  geheizinnigheid hoort niet bij solliciteren, ik heb nooit de behoefte gehad daar geheinzinnig over te doen. Het is een teken van moed als je daar open en eerlijk over durft te zijn. Er gelden hier verschillende belangen van verschillende gewicht. Het eerste belang is dat van de solicitant die uit angst voor afbreukrisico de kaarten tegen de bost houdt. Het tweede is het belang van de huidige werkgever, soms een gemeente, als de sollicitant al burgemeester of Wethouder is, waar de betreffende sollicitant werkzaam is. Tenslotte is daar het democratische belang voor openheid. Dat laatste moet het zwaarst wegen. Dus weg met die geheimzinnigheid.Als iemand goed functioneert zal men blij zijn als de sollicitatie mislukt, en hoeft er niets aan de hand te zijn, zeker niet als de stap als een poging tot promotie wordt gezien. Tenslotte, vertelt de zittende elite de gewonde werknemers voortdurend dat het goed is flexibel te zijn. Laat dat ook voor burgemeesterskandidaten gelden, want dat zijn soms net gewone mensen.

 • Ruud

  Als importzaankanter en als oud Bosschenaar en Brabo vond ik het wel wat hebben dat Zaanstad de Bossche favoriet wist weg te kapen 😉

  IK hou oe in de gaote jungske…;-)

 • breaking, de benoeming van Dhr. Hamming heeft in het Bossche nogal wat commotie teweeg gebracht….;-)..

 • Frenk van Heeswijk

  ik hoop dat het nepnieuws is.., ik krijg hier grijze haren van

 • Frenk van Heeswijk

  lees Brabants Dagblad wat een soap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *