Buurthuis De Kolk naar Klampersstraat

Het voormalige ontspanningsgebouw van Albert Heijn wordt de nieuwe locatie van Buurthuis De Kolk. Het buurthuis gaat het pand huren van de huidige eigenaar Parteon.

Ook het Sociaal Wijkteam verhuist mee naar de Klamperstraat. Het pand is aan einde van dit jaar gereed voor gebruik. De gemeente Zaanstad is voor het Jeugdteam, dat nu nog in De Kolk aan de Heijermanstraat is gevestigd, naar een andere, nieuwe locatie.

Uit het persbericht van De Kolk: “We hebben er, samen met alle vrijwilligers, alles aan gedaan om het buurthuis te behouden voor de buurt. We zijn heel blij met het resultaat. Een gebouw dat centraal in de wijk ligt en historisch gezien een heel leuk gebouw is. Het is het voormalige ontspanningsgebouw van Albert Heijn, dat in 1937 door de directie werd geschonken aan het personeel ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van Albert Heijn.” (foto gemeentearchief)

ontspanningsgebouw Albert Heijn

Er zijn intensieve gesprekken tussen de gemeente Zaanstad, het bestuur van De Kolk, de curator van het failliete Welsaen, woningcorporatie Parteon en maatschappelijke partners om een geschikte locatie te vinden voor het buurhuis De Kolk en het wijkteam.

Wethouder Rita Visscher in het persbericht: “Ik ben blij dat er een structurele oplossing is gevonden voor de huisvesting van het buurthuis in de Rosmolenwijk. Want zo kunnen de activiteiten gewoon doorgaan, op een prima plek.”

Deel dit artikel:

3 reacties

 • de Verzamelaar Afdeling Zaanstreek-Waterland

  Wij als vereniging zijn ook heel blij de wij in de Rosmolenbuurt kunnen blijven, Wij hebben elke 2e zaterdag v.d.maand september t/m april in buurtcentrum de Kolk onze verzamelbeurs van 10.00 tot 14.00 uur en kijken er naar uit om de beurs als buurtcentrum de Kolksluit,in de Klampersstraat verder te gaan.

  Afdeling Zaanstreek-Waterland,
  Jan, Willem en Rita

  • Ada v Nugteren

   ik woon in de oostzijde en hier in de flat zijn een hoop alleenstaande en die willen ook naar de kolk voor te eten en andere dingen doen en ik wil ook wel een papier op hangen wat er te doen is. ik ga zelf naar de bingo in de kolk.

 • Ria Kroes Mohrs

  Ik ben een vrijwilliger van de Kolk en ik ben blij met u bericht.
  Kunnen wij deze foto’s gebruiken of moeten wij naar het gemeente archief?
  Op u berichten bij 12 september staat dit artikel niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *