Buurtzorg-deal krijgt staartje

De overname van de failliete inboedel van TSN door Buurtzorg is tot stand gekomen met actieve medewerking van het ministerie van Volksgezondheid (VWS).

Ambtenaren adviseerden Buurtzorg om het bod boekhoudkundig aan te passen zodat er op papier geen winst werd gemaakt aldus een reconstructie van NRC.

Zaanstad, Wormerland en Oostzaan zijn in zee gegaan met Buurtzorg als nieuwe aanbieder van zorg die geleverd werd door de Stichting Familiehulp, een onderdeel van Buurtzorg. Een stichting mag geen winst maken.

Toen de afspraak gemaakt werd, kondigde brancheorganisatie BTN aan zich tegen de deal te verzetten omdat Buurtzorg gebruik zou maken van “illegale overheidssteun”.

BTN heeft eerder een kort geding aangespannen tegen de gemeente Enschede die ook met Buurtzorg in zee is gegaan. Dat kort geding werd verloren maar BTN heeft daarna een verzoek via de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) ingediend om de stukken over de deal boven water te krijgen.

Alles duidt erop dat het ministerie Buurtzorg ‘voorgetrokken’ heeft bij de overname. BTN heeft nog geen beslissing genomen over acties.

Buurtzorg-baas Jos de Blok vindt de commotie maar onzin:

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *