Zaanstad, Wormerland, Oostzaan, Waterland en Landsmeer gaan in zee met Buurtzorg die de huishoudelijke hulp over gaat nemen van het failliete TSN.

Buurtzorg blijft de ondersteuning leveren die met de inwoners is afgesproken en neemt ook de werknemers van TSN over. “Dat zorgt er voor dat de cliënten in de meeste gevallen gewoon hun ‘eigen’ hulp kunnen behouden als ze dat willen” volgens een persbericht van de gemeente Zaanstad.

De gemeente:

Inwoners die hulp ontvangen van TSN hoeven niets te doen. De gemeenten willen graag dat zoveel mogelijk inwoners hun vaste hulp houden, maar kan die garantie niet geven. De komende tijd gaat Buurtzorg bekijken op welke manier ze de werkzaamheden van TSN zo goed mogelijk kunnen voortzetten. Binnenkort ontvangen cliënten een brief met meer informatie van de gemeenten.

De vijf gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland hebben de huidige gecontracteerde zorgaanbieders de kans geboden met een aanbod te komen voor overname van de huishoudelijke hulp van TSN en haar medewerkers. Buurtzorg had de beste aanbieding, zijn nemen de cliënten van TSN over, zorgen voor continuïteit en garanderen de relatie tussen vaste hulp en cliënt voor veel mogelijk.

Ook de werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden zijn volgens de gemeente het best geregeld bij Buurtzorg.

In het persbericht wordt geen gewag gemaakt van de aankondiging van Buurtzorg dat ze € 5 miljoen uit de Zorginnovatiepot wilden hebben. Concurrenten hebben al een klacht tegen deze “vorm van staatssteun” ingediend.