Zaanstad, Wormerland, Oostzaan kiezen voor Buurtzorg

Zaanstad, Wormerland, Oostzaan, Waterland en Landsmeer gaan in zee met Buurtzorg die de huishoudelijke hulp over gaat nemen van het failliete TSN.

Buurtzorg blijft de ondersteuning leveren die met de inwoners is afgesproken en neemt ook de werknemers van TSN over. “Dat zorgt er voor dat de cliënten in de meeste gevallen gewoon hun ‘eigen’ hulp kunnen behouden als ze dat willen” volgens een persbericht van de gemeente Zaanstad.

De gemeente:

Inwoners die hulp ontvangen van TSN hoeven niets te doen. De gemeenten willen graag dat zoveel mogelijk inwoners hun vaste hulp houden, maar kan die garantie niet geven. De komende tijd gaat Buurtzorg bekijken op welke manier ze de werkzaamheden van TSN zo goed mogelijk kunnen voortzetten. Binnenkort ontvangen cliënten een brief met meer informatie van de gemeenten.

De vijf gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland hebben de huidige gecontracteerde zorgaanbieders de kans geboden met een aanbod te komen voor overname van de huishoudelijke hulp van TSN en haar medewerkers. Buurtzorg had de beste aanbieding, zijn nemen de cliënten van TSN over, zorgen voor continuïteit en garanderen de relatie tussen vaste hulp en cliënt voor veel mogelijk.

Ook de werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden zijn volgens de gemeente het best geregeld bij Buurtzorg.

In het persbericht wordt geen gewag gemaakt van de aankondiging van Buurtzorg dat ze € 5 miljoen uit de Zorginnovatiepot wilden hebben. Concurrenten hebben al een klacht tegen deze “vorm van staatssteun” ingediend.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Els Lips

    Leve de marktwerking en WMO….totaal geen continuïteit in de zorg…

  • Boon

    Maar daar heeft de kiezer toch voor gekozen. Leg je oor te luister in menige kantine en ieder klaagt steen en been dat ze zoveel moeten afdragen. Alleen denkt ieder dat handjes niets kosten en anders die labbekakken dat wel van hun “riante” uitkering kunnen doen. Het vreemde is dat ze ook zo klagen dat zorg, onderwijs en voorzieningen allemaal worden afgebroken,velen willen niet begrijpen dat die dingen geld kosten. Gezien de verkiezingsuitslagen vindt men dat achteraf dus niet belangrijk en telt wel de €1000,- van Rutte, anders zou de SP toch minstens verdrievoudigd moeten zijn in de kamer. Rechts stemmen en vragen om sociaal beleid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *