B&W Oostzaan zwijgt over OFC

Burgemeester en wethouders van Oostzaan zitten met OFC in hun maag. Er wordt met de club overlegd over het komende seizoen als er in de derde divisie wordt gespeeld.

Maar wat de consequenties voor de gemeente zijn, is nog steeds niet duidelijk.

Raadsvragen over de toekomst van OFC, verkeer, veiligheid en financiële gevolgen voor de gemeente kunnen nog niet beantwoord worden door B&W. Eerst is overleg met OFC en KNVB nodig aldus het college.

Bovendien hangt het onderzoek van de Fiod als een zwaard van Damocles boven de vereniging

Op 9 mei stelden Rosemarijn Dral (VVD), Siefko Julius ( D66) en Bert Jongert (GroenLinks) 14 vragen aan B&W.

Wat zijn de eisen van de KNVB?” vroegen de raadsleden. Het antwoord staat op de website van de KNVB: accommodatie met tenminste 2000 plaatsen, minimaal 200 lux licht, jaarcijfers goedgekeurd door accountant, geen betalingsachterstanden bij belastingdienst (!) en in het eerste seizoen drie contractspelers met een contract voor ten minste 12 uur per week en daarbij behorend wettelijk minimumloon.

Maar ze vroegen meer:

Wat zijn de consequenties voor de gemeente? Wat betekent het voor de parkeergelegenheid en de verkeersveiligheid? Is er politie-inzet vereist? Wie draait op voor deze kosten? Moet het bestemmingsplan worden gewijzigd? Hoe steekt de financiering van OFC in elkaar? Heeft OFC al een totaalplan aan het college gepresenteerd?

Op 17 mei kwam Bert Jongert van GroenLinks opnieuw met vragen nadat sponsor Marwan Khairi en bestuurslid Oscar Westphal waren gearresteerd op verdenking van belastingfraude. Hij riep op de eerdere vragen toch snel te beantwoorden. En hij stelde twee aanvullende vragen:

  1. Volgens ons is er een stichting die de velden van OFC en OKV beheert. Klopt dit? Zo ja, hoe lopen de geldstromen en hoeveel geld betaalt de gemeente voor het beheer van de velden van OFC?
  2. Kan het college toezeggen dat de gemeenteraad van elke ontwikkeling bij OFC direct op de hoogte wordt gebracht?

Ook deze eenvoudige vragen kon het college niet binnen een maand beantwoorden, op 15 juni schrijft B&W dat ze nog een maand nodig hebben.

anwtoord ofc b&W

Hier ons OFC-dossier.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *