Camping Zaandijk

camping zaandijk albert groothuizen

Zaanstad wil het toerisme stimuleren. Een van de plannen is een camping, maar ook zonder uitgewerkte plannen is er bij station Zaandijk een soort van provisorische camping ontstaan.

Albert Groothuizen zette de campeerwagens voor de Orkaan op de foto. We telden er minstens 15.

Of er een tijdelijk of permanente oplossing is weten we nog niet. Bij de Zaanse Schans worden bij drukte auto’s richting station en KFC gestuurd.

Een ‘echte’ camping is er niet in Zaanstad, vroeger was het wel mogelijk bij de sporthal in het Jagersveld te kamperen.

Officieel mag kamperen in Zaanstad in Wormerveer.

17 Reacties op Camping Zaandijk

 1. Marjon says:

  Vlakbij in de Enge Wormer;Swarthoeve! http://www.swarthoeve.nl

 2. Jan says:

  Achter station Zaandijk Zaanse Schans is het overigens wel een officiële camperstandplaats. Verschillende borden op bv de Guisweg verwijzen naar de plek. Het zou mooi zijn als het PWN daar een watertappunt plaatst. Die staan op meerdere plekken in de stad en niet op plekken waar veel toeristen langere tijd staan.

  • Petra says:

   de campers kunnen bij de avia op de fortuinweg bij een aangelegd camperpunt watertappen en hun vuilwatertanklegen. dit is 400 meter verwijderd van de camperstop plaats.

  • Bruce says:

   “De enige officiële plek” zou in Wormerveer zijn, maar dat is inderdaad voor anderen totaal niet overzichtelijk, aangezien er langs verschillende wegen borden staan die verwijzen naar het parkeerterrein bij station Zaandijk Zaanse Schans als parkeerterrein voor campers. Echter, ik vermoed dat dit meer een manier is om campers er toe te bewegen hier te parkeren bij bezoek aan de Zaanse Schans, in plaats van een parkeerplek op de Leeghwaterweg of Diederik Sonoyweg te zoeken. Voorzieningen om een camper langere tijd daar van stroom, water en dergelijke te voorzien zijn er dan niet, omdat het dan een camper parkeerplaats is, en niet een kampeerplaats.

   Al zou ik als stationsgebruiker (vaak op momenten dat de koffiezaak dicht is) betere toiletvoorzieningen geen slechte zaak vinden

 3. Anneke Steemers says:

  En als ze dan toch bezig zijn: een openbaar toilet (ook fijn voor andere bezoekers) een plek om vuil water netjes op het riool te kunnen lozen (ook beter voor het milieu…!) en een paal om stroom te kunnen afnemen, dan wordt het tenminste een volwaardige camperplaats. In andere gemeenten zijn dit voorzieningen t.b.v. camperaars soms geheel gratis, men is blij met de bestedingen van deze toeristen :)

  • Petra says:

   wat een gezeur ,de campers van nu zijn zelfsuporting hebben alles aanboord. wc douche accu, s meestal zonnepanelen op het dak. en zitten niet te wachten op dit soort extra, s.

 4. Rienk Spiekstra says:

  Tegenover station Wormerveer is ook een weinig gebruikte camperplaats

  • Emmy says:

   Klopt, hotspot Wormerveer is nog helemaal niet hot!

  • Meijer says:

   Daar wil je toch niet dood gevonden worden , niets werkt , tering herrie , je mag niet buiten zitten , de uitrit is levensgevaarlijk geen enkel overzicht , en het kost ; nog geld ook typisch Zaanstad hoe kunnen we we
   Mensen nog meer uitknijpen , schandalig , & dan noemen zich toerist vriendelijk hahaha ,

 5. Chris says:

  Het zou Zaanstad goed doen, om meerdere Camper plaatsen te creëren! Alleen maak deze nou eens niet te duur? Sommige gemeentes zien er voordelen in. Camperaars gaan meestal naar Zaanstad om dingen te zien, wat te eten en drinken enz. Ook goed voor de horeca!
  Beste gemeente Zaanstad, misschien eens goed om in contact te komen met NKC?

 6. Egbert Visser says:

  Vandaag stond er een stuk in het NHD dat er campers mogen staan maar zowel de Stichting Zaanse Schans en de Gemeente ontkennen dat dat zij er iets mee te maken hebben….
  Gistermiddag om ca 16.00 heb ik ze geteld en toen stonden er 26 campers.

 7. Japy says:

  Nieuw record?
  Vanmorgen om 7:45 uur stonden er reeds 30 campers de teller loopt nog

  • Bruce says:

   Maar hoe lang blijven ze daar staan is volgens mij een relevante vraag? Is het niet gewoon een parkeerplaats op loopafstand van de Zaanse Schans – willen de camperaars na een dagje de schans te hebben verkend wel in de Zaanstreek blijven slapen, of rijden zij vervolgens door naar bijv. Egmond of elders in Nederland? Hoeveel animo zou er zijn om Zaanstad als vaste camping te hebben en vanuit hier uitstapjes naar strand en stad te maken?

 8. Bergers says:

  Als iets (te)leuk wordt voor mensen gaan overheden daar in de regel een stokje voor steken.

  Let maar op.

 9. Aris Bakker says:

  Beste gemeente, pamper,
  die toeristen met hun camper
  Ze waarderen het bijzonder
  en dat is absoluut géén wonder
  De provisiekast van Nederland
  wordt steeds bekender in ‘t buitenland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>