Op 4 mei om 13.15 uur, trad een storing op bij de Coenbrug (A8) in Koog a/d Zaan. Het duurde tot de volgende ochtend 10.00 uur voordat de storing was opgelost. Verkeer richting Amsterdam kon vrijwel de gehele tijd geen gebruik maken van de brug.

Wie tijdens de ‘verboden’ uren, tussen 16.00 en 18.00 uur op 4 mei, en tussen 7.00 en 9.00 uur op de vijfde mei dacht te kunnen omrijden via de busbrug, staat nog een onaangename verrassing te wachten.

Volgens buurtbewoner Jan Vredenburg was er tijdens de storing veel verkeer via Westerkoog richting busbrug naar Westerwatering, “Ik heb er tientallen zien gaan, kassa: € 149,00”.

De storing voor het verkeer richting Assendelft was al snel, rond 14.00 uur op 4 mei, verholpen. In de richting Amsterdam was dat lastiger, “het ingesloten verkeer werd weggeleid’ aldus Rijkswaterstaat. De aanbevolen omleidingsroute was via de A9. Ook in de avond is er doorgewerkt.

“De werkzaamheden duren langer dan verwacht. Om het brugdeel veilig open te stellen, is er een inspectie nodig. Daarnaast moet het brugdeel vastgezet worden.”

Het brugdeel werd in de nacht vastgezet. Na inspectie werd de brug tegen 10.00 uur vrijgegeven, .

De brug kan nog niet open, “tot nader bericht” is de vaarroute voor schepen hoger dan 6,20 meter afgesloten.

Aan de Coenbrug is in de afgelopen maanden stevig gewerkt, de brug heeft nieuwe onderdelen gekregen en moet ook minder lawaai gaan maken.

Foto boven: de afgesloten Coenbrug (Rijskwaterstaat), onder: de busbrug (Jan Vredenburg).