Zaterdagochtend – 12 augustus – om 10.00 uur is coffeeshop Smokery aan de Marktstraat in Wormerveer open gegaan. Bij de opening was locoburgemeester Harrie van der Laan aanwezig. Samen met Maikel en Ian van coffeeshop Smokery knipte hij een lintje door en werd de deur geopend voor klanten.

Al voor 10.00 uur stonden klanten voor de deur in de regen te wachten. De eerste reacties zijn positief. Het is een mooie, moderne en frisse winkel geworden. De allereerste klant heeft in de afgelopen periode al vaker in de coffeeshop gekeken toen er nog werd verbouwd. Hij had beloofd als eerste klant voor de deur te staan. Die belofte maakte hij waar.

‘Het is fijn dat er nu een coffeeshop in Wormerveer zit, dan hoef ik niet meer naar Zaandam. Dat alleen al scheelt me € 100,00 per jaar aan kosten voor openbaar vervoer.’

Van verschillende klanten en buurtbewoners kregen de eigenaren van coffeeshop Smokery een leuke attentie met gelukswensen voor een succesvolle zaak. Na maanden hard werken is de coffeeshop eindelijk open voor klanten. De medewerkers lijken hun draai al snel gevonden te hebben.

De nieuwe coffeeshop is zeven dagen in de week van 10.00 – 22.00 uur open. In de coffeeshop kunnen cannabis producten uitsluitend worden afgehaald. Ook wordt er coffee to go aangeboden. Tijdens de openingsuren is er beveiliging aanwezig om toezicht te houden op de winkel en de directe omgeving.

Bijdrage door Michel Schermer