Coffeeshop Smokery opent 12 augustus

In Zaanstad krijgen maximaal drie coffeeshops een vergunning. Twee daarvan zitten in het centrum van Zaandam, de derde coffeeshop opent deze maand in Wormerveer.

Gemeente Zaanstad heeft in mei 2023 een vergunning verleend aan Smokery BV. De afgelopen maanden hebben Maikel, Ralph en Ian keihard gewerkt om de voormalige telefoonwinkel om te bouwen tot een coffeeshop. Op zaterdag 12 augustus opent loco-burgemeester Harrie van der Laan om 10.00 uur coffeeshop Smokery aan Markstraat 33 in Wormerveer.

De nieuwe coffeeshop is zeven dagen in de week van 10.00 – 22.00 uur open. In de coffeeshop kunnen cannabis producten uitsluitend worden afgehaald. Ook wordt er coffee to go aangeboden. Tijdens de openingsuren is er beveiliging aanwezig om toezicht te houden op de winkel en de directe omgeving.

Smokery doet mee aan het landelijke experiment voor de ‘gesloten coffeeshopketen’. Dat betekent dat niet alleen de coffeeshop zelf ‘gedoogd’ wordt maar dat ook de levering aan de coffeeshop gelegaliseerd wordt. Vanaf medio 2024 gaat het experiment van start en tot die tijd geldt de huidige wet- en regelgeving.

Eerder schreven we:

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Ton van Harlingen

  Fijn dat enerzijds drugspanden worden dichtgetimmerd, meer anderzijds officieel geopend worden. In de afgebeelde coffeeshop kunnen vier personen tegelijk aan hun gerief komen. Gaat goed Harrie, ga zo door!

  • Bert Vissers

   lekker stukje wartaal.

  • Cees Viergever

   Goede ontwikkeling juist, het gaat veel zwartrijden en daarmee agressie in het openbaar vervoer voorkomen.

   • Gaan ze daar ook trein- en buskaartjes verkopen?
    Ik zie niet hoe een opening van een coffeeshop tot minder zwartrijden zou leiden.

    • Suzanne Serton

     Het gesloten coffeeshopketen-experiment laat zien dat Zaanstad niet bang is om nieuwe wegen in te slaan. Van criminaliseren naar reguleren, dat is pas progressie!

     En de beveiliging? Die houdt niet alleen de cannabishandel in de gaten, maar waakt ook over de omgeving. Dus mocht Oma Jansen van om de hoek struikelen over een verdwaalde joint, dan zijn ze er als de kippen bij.

     Laten we dit initiatief omarmen, voor een veiliger en opener benadering van cannabisgebruik -en verkoop. Ik ga in ieder geval een kijkje nemen zaterdag.

 • Frank Peter

  Prima, zal een verlichting zijn qua verkeer in het centrum van Zaandam, rondom coffeeshop the Squad is het nu vaak behoorlijk druk.

 • STEFAN Doring

  wat een aanfluiting, er word meer dan de wettelijke hoeveelheid per dag verkocht in een coffeeshop, ik weet dat omdat ik er zelf gewerkt heb, dar gaat via via via, ook mensen die op zolder kweken raken het daaraan kwijt
  de burgermeester opent een coffeeshop, dat alleen is al uniek in Nederland, dat is namelijk nog nooit voorgekomen, normaal worden coffeeshops gezien als broeinest van illegale zaken, maar dat is natuurlijk niet zo, daarbij vind ik dat een ondernemer altijd een coffeeshop kan openen ook al is het in strijd met het gemeentelijke beleid, nu kan het ineens want de gemeente heeft een vinger in de pap en deelt mee in de winst
  er zijn meer mensen die een coffeeshop willen openen, er zijn ook meer supermarkten in 1 straat, maar dat word zoveel mogelijk tegen gewerkt door gemeente overheid enz
  maar als je als ondernemer de gemeente wilt spekken mag alles
  ergens klopt dit beleid niet en stinkt aan alle kanten, zelfs legaal wiet kweken kan als de staat eraan verdiend, wat een land, wat een bestuursvorm, corruptie op en top en nog legaal ook door de mazen in de wet, de wet die overheid altijd bijstellen doet als het in hun voordeel is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *