Complotdenker Wim Dankbaar in Zaanbajes met kokend water overgoten

De veroordeelde complotdenker Wim Dankbaar is in de Zaanbajes (PI Zaanstad) door een celgenoot overgoten met kokend water. Hij is overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk met “eerste en tweede graads brandwonden over gezicht, schouders, borst en rug.

Dankbaar zit vast wegens de moordzaak Marianne Vaatstra (1999). Zij is volgens Dankbaar niet door de veeboer Jasper S. vermoord (die in 2013 bekende na DNA-onderzoek) maar door een asielzoeker.

Dankbaar zat een gevangenisstraf van 3 maanden uit omdat hij volhield dat de asielzoeker de moord had gepleegd en justitie (samen met ‘de politiek’ en de pers) haar best deed om dit te verbergen. Dankbaar schreef o.a. een boek over de zaak en bleef de moeder van Marianne Vaatstra lastigvallen.

Hij werd uiteindelijk in 2016 veroordeeld wegens smaad tot een celstraf terwijl hij tonnen aan dwangsommen moet betalen (volgens Dankbaar zelf heeft de zaak hem ‘ruim een miljoen’ gekost). Nadat alle juridische pogingen om onder de straf uit te komen waren uitgeput, is Dankbaar begin juni opgepakt. Hij zou door de vele rechtszaken zijn hele vermogen zijn kwijtgeraakt.

Dankbaar verbleef eerst in Zeist waar ook ‘uitgeprocedeerde gezinnen van asielzoekers’ zaten, een ‘pikant gegeven’ aldus website Niburu.co waar Dankbaar door dik en dun gesteund wordt (“een wraakactie van de Nederlandse doofpotstaat”).

Op 24 juli werd Dankbaar overgeplaatst naar de Zaanbajes (PI Zaanstad) waar hij het prima naar zijn zin had (“het is hier een oase”), afgezien van zijn celgenoot:

“Mijn compleet geschifte celgenoot heeft kokend water uit een snelkoker over mijn hoofd uitgegoten. Dit was rond het middaguur op maandag 3 augustus. Zodra ik bij deze gek op cel kwam wist ik meteen dat er een flinke steek los zat bij deze Surinaamse jongen. Ze hadden me uitgerekend bij de grootste zombie van de afdeling geplaatst.”

Dankbaar figureert prominent in het boek Complotdenkers van journalist Maarten Reijnders. Hij weet wie de moordenaar van J. F. Kennedy is (niet Oswald) en hield zich bezig met andere complotten zoals die rond Joris Demmink en de Deventer moordzaak (samen met Maurice de Hond).

De gevolgen van het kokende water vallen mee volgens Dankbaar: “Niet te veel schrikken want mijn verwachting is dat alles gaat genezen zonder littekens.”

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *