Controle A8-viaduct Koog a/d Zaan

De Coenbruggen in Koog a/d Zaan vertonen ernstige gebreken. Voorgestelde reparaties zijn niet uitgevoerd. De gemeente vroeg daarom ook bij Rijkswaterstaat om snel in te grijpen.

Volgens Rijkswaterstaat was de veiligheid niet in het geding. Vandaag werd begonnen met controle van het beton in het A8-viaduct in Koog a/d Zaan.

De weg langs het viaduct was deels afgezet om het personeel op de hoogwerkers de ruimte te bieden om de onderkant van het viaduct te inspecteren.


UPDATE 14/6/2018: Rijkswaterstaat laat weten dat de werkzaamheden aan de Coenbrug ‘inspectiewerkzaamheden’ zijn, “eventuele gebreken die bij deze inspectiewerkzaamheden worden aangetroffen, worden zo snel mogelijk opgelost. De werkzaamheden op dinsdag 12 juni betrof het inspecteren van de onderkant van de brug op loszittende betondeeltjes, op de plek van een eerder uitgevoerde reparatie. De gevonden loszittende betondeeltjes zijn direct verwijderd.”


De foto’s zijn van Orkaan-lezer Ad van den Berg.

Deel dit artikel:

4 reacties op Controle A8-viaduct Koog a/d Zaan

 1. Siem schreef:

  Waarom nu wel en toen niet, of is er in 2 maanden zoveel veranderd dat het nu wel urgent is.

 2. Andre schreef:

  Omdat de AH gaat verbouwen en groter wordt.

 3. Erik Esteie schreef:

  Zolang het viaduct niet in mekaar klapt als ik naar de graffiti kijk terwijl ik er onder sta vind ik alles prima 😉

  https://esteie.nl/2018/06/10/zondag-10-juni-2018-graffity/

  Mocht het wel onveilig zijn dan kan men ook besluiten om er geen verkeer meer overheen te laten rijden zodat ik me nog steeds geen zorgen meer hoef te maken bij het bekijken van de kunstwerken…

 4. TheMX schreef:

  Zouden dit geen voorbereidende werkzaamheden kunen zijn voor de uitbreiding van de AH, die losstaan van de Werkzaamheden die rijkswaterstaat al decennia geleden had moeten doen? Zou wel erg toevallig zijn anders…

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *