Corona-crisis: centrale huisartsenpost Topsportcentrum De Koog

In Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan komt een huisartsenpost voor patiënten met griepverschijnselen en ‘reguliere klachten’.

Patiënten zullen worden doorverwezen naar de nieuwe centrale post; daardoor wordt de huisartsenzorg voor (mogelijke) coronapatienten ‘efficiënter ingericht’.

Het initiatief is genomen door de Huisartsengroep regio Zaanstreek-Waterland in samenwerking met de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en is specifiek bedoeld voor “algemene huisartsenzorg voor patiënten met griepverschijnselen”.

“Na een telefonisch consult met hun eigen huisarts kunnen mensen met reguliere klachten én griepverschijnselen doorverwezen worden naar deze tijdelijke huisartspraktijk. Door vanuit een locatie te werken waar altijd de juiste beschermingsmaterialen voorhanden zijn, wordt de toenemende vraag naar huisartsenzorg door het coronavirus efficiënter ingericht.

Hier is voor gekozen vanwege de veiligheid van andere patiënten maar zeker ook voor de huisartsen zelf. De huisartsenpraktijken kunnen dan de reguliere zorg blijven leveren en de inwoners de zorg blijven bieden die in deze tijd hard nodig is.”

Ook Sportcomplex de Beuk in Purmerend wordt op dit moment dezelfde manier ingericht.

“Een bezoek aan één van de locaties vindt pas plaats na een telefonische afspraak via de eigen huisarts. Het is niet de bedoeling om op eigen gelegenheid naar de sporthal te gaan. Een deel van de patiënten zal hierdoor verder moeten reizen dan voor een bezoek aan de huisartsenpraktijk in de buurt.”

Erik Schoofs, directeur huisartsenzorg Zaanstreek-Waterland zegt in het persbericht van de Veiligheidsregio:

“Nu kunnen de huisartsen het nog aan, maar het kan zijn dat er een moment komt dat de druk te groot wordt. Dat willen we met deze tijdelijke huisartsenpraktijken voor zijn. Voor nu is dit een goede oplossing, maar we kijken dagelijks hoe we de continuïteit van de huisartsenzorg kunnen blijven bieden.”

Mensen die denken dat ze besmet zijn met het coronavirus, wordt gevraagd NIET naar de huisarts toe te gaan, maar telefonisch contact op te nemen. Dit om te voorkomen dat andere mensen besmet worden.

Wie vragen heeft over het coronavirus kan bellen met 0800-1351 of kijk op de website van het RIVM raadplegen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *