Coronabesmettingen blijven oplopen in Zaanstreek

In oktober werden gemiddeld zo’n 40 Zaankanters per dag positief op corona getest. Het totaal aantal positief geteste personen ligt nu op 1450.

Het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van corona loopt licht op. Tot dusver zijn 60 streekgenoten overleden aan het virus. 165 Zaankanters zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis met COVID-19.

Dat blijkt uit de gegevens van het RIVM over besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per gemeente.

In onderstaande grafiek is te zien hoe de besmettingen oplopen, snel in de eerste periode, nauwelijks tijdens de zomer en weer snel vanaf augustus. Ziekenhuisopnames en sterfgevallen lopen snel op in de eerste maanden, daarna vlakt de groei af. (artikel gaat door onder grafiek)

De getallen bij de lijnen geven de stand per de eerste van de maand aan. Klik op de grafiek voor een grotere versie.

In de grafiek hierboven is het totaal aantal besmettingen opgenomen. In de grafiek hieronder gaat het om de besmettingen per dag. Die stijgen ook omdat de testcapaciteit is opgevoerd. Het hoogste aantal was 51 op 3 oktober.

Coronabesmettingen per dag

In het ZMC liggen op dit moment 11 patiënten met corona.

Het daadwerkelijke aantal sterfgevallen ligt hoger. Landelijk rapporteerde het RIVM tijdens de eerste golf (2 maart t/m 28 juni) 6.115 overledenen (mensen met een positieve corona-test). Het CBS schat op basis van haar cijfers dat het aantal corona-doden op ruim 10.000 lag, 65 procent hoger dus.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *