Coronacrisis: Nederland bijna van het slot

Sauna’s, sportscholen en sexclubs kunnen open. Alle stoelen in de trein en in bussen mogen worden gebruikt. Het middelbaar en hoger onderwijs kan terug naar school. Geen maximum aantal bezoekers bij evenementen. Zelfs de eredivisie kan weer van start (maar zonder gezang en spreekkoren).

Bijna alles mag, maar meestal wel op 1,5 meter afstand.

Bijna alles mag, maar disco’s en nachtclubs blijven voorlopig dicht, meezingen, schreeuwen en spreekkoren mogen nergens (zangkoren mogen wel, zingen in de kerk niet).

Het hoger onderwijs kan weer open op 1,5 meter. Onder de 18 geldt die 1,5 meter niet. Mondkapjes blijven wel in het OV. Het wordt drukker als het onderwijs weer begint en het strenge ‘alleen voor noodzakelijk vervoer’ vervalt. Ook taxi’s mogen weer alle plaatsen gebruiken. Op terrassen is geen 1,5 meter nodig als er kuchschermen komen.

Alle sporten mogen weer, inclusief contactsporten, ook wedstrijden mogen weer.

Premier Rutte: “met meer vrijheid de zomer in”.

nederland corona 24 juni

Cijfers voor heel Nederland (bron: RIVM)

 

 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • David Sluis

  Orkaan. Alhoewel dit natuurlijk ook Zaanstad raakt, is dit generiek nieuws. Ik snap niet zo goed de journalistieke meerwaarde voor Zaankanters? Mensen kunnen dit nieuws via allerlei kanalen tot zich nemen. Ergo, het is nu copy – past. Voor Schijndel geldt hetzelfde. Is geen nieuws

 • Jaap Meeuwsen

  In ieder geval zal het op straat [ ook in Zaanstad David 🙂 ] weer een behoorlijk stukje gezelliger worden, toch meer ontspannen.

  Wel apart dat Rutte op de proppen kwam met wat cijfers hoe de situatie zou zijn geweest wanneer er geen maatregelen zouden zijn genomen :
  ” Tot nu toe hebben er zo’n 3000 mensen op de IC gelegen, zonder maatregelen waren dat er 35.000 geweest. Een piek die we nooit hadden aangekund ”

  Waar deze cijfers ( schattingen ) vandaan komen is mij een raadsel maar ik denk dat ze goed beseffen dat de anderhalvemeter maatregel de komende maand (en ) natuurlijk steeds minder nageleefd zal gaan worden, zeker
  wanneer hopelijk de dalende lijn van het aantal besmettingen zich blijft voortzetten.
  Ook fluisteren in een stadion gaat het niet worden natuurlijk.
  Zo bekeken niet zo’n slecht idee om op deze manier er toch nog een beetje angst in te houden door het noemen van deze angstaanjagende cijfers.

  Nu nog die rare gezondheidscheck weg in de horeca. Wat moeten de restauranthouders / hotels daar nou mee , denken ze echt dat er gasten komen reserveren die zullen zeggen dat ze deze gezondheidsklachten hebben ?
  Die komen echt niet of ze zeggen gewoon dat ze gezond zijn.

  Maar alles bij elkaar genomen toch wel lekker.
  Als het zulk mooi weer is mag ik gelukkig weer 250 man buiten ontvangen op mijn verjaardag !

  Helaas nog wel voor het zingen de kerk uit 🙁

 • David Sluis

  Ok Jaap, helemaal prima. Maar ook dit is een reactie op landelijke issues.
  Ik mis de Zaanse component daarin? Het is generiek. We gaan toch ook niet vlooien op het Zaanse weer? De Zaanse watertemperatuur? Het is gewoon GEEN nieuws, omdat het geen nieuws is wmb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *