Czaar Peterstraat weer open… Russische Buurt bijna af

De Czaar Peterstraat is weer open. De Rozenhof-parkeergarage is weer vanaf de kant van de Wilhelminabrug bereikbaar.

Al maanden wordt gewerkt in de Russische Buurt in Zaandam. Rustenburg, Czarinastraat, Krimp en Czaar Peterstraat waren gedurende langere of kortere tijd afgesloten.

Het ‘hoogtepunt’ van de werkzaamheden waren de opbrekingen in de Czarinastraat en Czaar Peterstraat waardoor de doorgaande route door de buurt afgesloten was en het verkeer via de Hogendijk werd omgeleid.

De Hogendijk is weer afgesloten met paaltjes (foto onder), alleen de ‘poller’ in de Czaar Peterstraat is nog niet in werking (foto daaronder).

De poller werkt niet maar het inrijverbod is wel van kracht (maar dat wordt gewoontegetrouw massaal genegeerd).

Ook aan de andere kant van de Russische Buurt is de wijk weer open. De nieuwe brug naar het Rustenbrug is ook af. Eerder werd de/het Krimp aangepakt, de Czarinastraat, er kwam een nieuw fietspad door de Czaar Peterstraat, de Tolstoistraat kreeg nieuwe woningen, de plantsoenen in andere straten werden vernieuwd, straatnaambordjes aangepast en er kwam een nieuwe brug bij de Jasykoffstraat.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jaap de Wit

  Het KCC van de gemeente gaf afgelopen vrijdag aan dat de poller woensdag wordt gekeurd. Indien in orde wordt hij direct in werking gesteld.

 • Jos

  Nu alleen nog even de brug in de Czarinastraat vernieuwen deze verkeerd volgens de gemeente in een slechte staat.

  • Jaap de Wit

   Zojuist de projectleider van de gemeente gesproken. Hij gaf aan dat de test woensdag niet is uitgevoerd. Waarom wist hij niet. Daarom is de poller nog buiten werking. De gemeente kon geen nieuwe datum van test en in werking stelling noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *