Dakdekkers veroorzaken voor tweede keer brand bij renovatie 

Dinsdagmiddag – 6 juni – is rond 13.30 uur een brand uitgebroken op het dak van het seniorencomplex aan de Mauvestraat in Zaandam. Sinds januari vinden hier renovatiewerkzaamheden plaats. Dakdekkers hebben voor de tweede keer in 6 weken tijd een brand veroorzaakt bij werkzaamheden aan het dak.

Eén van de bewoners merkte rook op in haar de woning. Zij is naar de bouwvakkers gegaan, die vervolgens de hulpdiensten hebben gealarmeerd. De hoofduitvoerder is direct op het dak poolshoogte gaan nemen en wilde onder de dakbedekking kijken. Bij het losmaken van de dakbedekking heeft hij zijn hand verbrand. De toegesnelde brandweer heeft eerste hulp verleend en zijn hand verbonden met burnshield (verkoelt en verzorgt brandwonden). De uitvoerder is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan om de brandwond te laten verzorgen.

De brandweer heeft op het dak een deel van het hout gesloopt en deels losgetrokken om te kunnen blussen. De brand was snel onder controle. Doordat het seniorencomplex in de steigers staat, kon de brandweer makkelijk bij het dak komen.

Bijdrage van Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *