Gezondheidscentrum in het Sportfondsenbad?

Na jarenlange leegstand, krakers en afgeblazen projecten is het dan eindelijk zover: de verbouw van het Sportfondsenbad aan de Jan van Goyenkade (hoek Mauvestraat) is gestart volgens een levensgroot billboard op de hoek van de Vincent van Goghweg.

In 2016 zou het Gezondsheidscentrum Zaandam West moeten worden opgeleverd. Er komen in het monumentale gebouw bedrijfsruimtes vanaf ca. 32 m2 (vanaf € 362 per maand).

De vraag is of dat gehaald wordt. Bij opdrachtgever J.H. Bakker kan een afspraak voor bezichtiging worden gemaakt en is veel informatie te vinden in tekeningen en folders, maar op emails wordt niet gereageerd.

Bij bouwer Kakes-Deurwaarder is geen nieuws recenter dan juni 2013 te vinden, makelaar Guntherbedrijfsmakelaars (ook prominent vermeld op het billboard) heeft geen informatie over het project op de website.

wonen in zwembad

De buitenkant zou er uit moeten gaan zien zoals in 1938 werd ontworpen door architect Wolter Bakker, die in die periode veel zwembaden ontwierp. Het zwembad is opgetrokken in de stijl van de Amsterdamse School.

In 1973 werd het bad gerenoveerd, ruim 20 jaar later, in 1995, ging het dicht. Een aannemer kwam eerder met een plan voor luxe appartementen dat nooit is gerealiseerd.

sportfondsenbad buiten

Zo zag het bad er van buiten en van binnen uit in 1940, vlak nadat het gebouwd was (foto’s Gemeentearchief).

sportfondsenbad buiten 1940

sportfondsenbad binnen

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *