De Coentunnel in 1966

Dit weekend is de Coentunnel dicht voor werkzaamheden. Dat betekent omrijden via IJ-, Piet Hein- , Wijker- of Zeeburgertunnel.

Of gewoon de Hempont. Tot 1966 de belangrijkste verkeersader tussen Amsterdam en Zaandam. De lange files bij de pont waren de aanleiding voor de aanleg van de tunnel.

Na het bericht op Facebook over de afsluiting deze week, dook Hugo Landheer Spel in het fotoalbum van de familie en kwam met deze drie mooie foto’s, gemaakt door zijn vader. Ze zijn gemaakt tijdens de bouw toen Zaankanters de tunnel konden bezichtigen.

Hieronder de lege tunnel in aanbouw (klik op afbeelding voor grotere versie).

Fietsers en wandelaars richting tunnel, Hugo zelf en zijn moeder op de voorgrond (klik op afbeelding voor grotere versie).

Hieronder nogmaals de foto die ook helemaal boven staat (klik op afbeelding voor grotere versie), de dame in de blauwe jurk is Hugo’s moeder.

Op 6 juli 1960 werd de toestemming verleend om te beginnen met de bouw van de Coentunnel na jaren van strijd. Zes jaar later, op 21 juni 1966 reden de eerste auto’s door de tunnel.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Johan Schurink-Krauts

    En nu, slechts een paar jaar na de opening en renovatie is het schijnbaar alweer nodig om de tunnel een heel weekend af te sluiten omdat de veiligheidssystemen vernieuwd moeten worden. Het mag wat kosten onze “schijn” veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *