De Droogschuur: Gemeente zag fout over het hoofd

Middels een memo informeerde wethouder Gerard Slegers de raad over het feit dat er een fout in de berekening zit van een van de vloeren van de nieuwe fietsenstalling aan de westkant van Station Zaandam.

‘Het toezicht van Zaanstad heeft dat over het hoofd gezien’ luidt het simpele antwoord op de vraag hoe het kan dat maanden na de oplevering dit aan het licht komt terwijl dat tijdens bouw moet worden gecontroleerd. De woordvoerder laat weten:

‘Alle berekeningen zijn uitgevoerd zoals het hoort voor de oplevering (begin dit jaar red.). De fout kwam aan het licht bij de controle van alle knopen. Toen is er iemand van bouwbeheer alles gaan narekenen. Die kwam erachter dat een gedeelte van de belasting niet is meegenomen.’

Wethouder Slegers laat weten dat er momenteel samen met Prorail en NS een voorstel voor reparatie wordt uitgewerkt. Hierbij zou het gebruik van de stalling en het fiets-en voetpad voor gebruikers niet worden belemmerd. Uit de foto’s die wij vandaag maakten van tijdelijke de extra ondersteuning lijkt te blijken dat op die plek de fietsenstalling niet kan worden gebruikt:

Deel dit artikel:

3 reacties op De Droogschuur: Gemeente zag fout over het hoofd

 1. Karin Singeling schreef:

  Wat is nu precies het probleem? Wat is er fout?

  • De Orkaan schreef:

   Bij het berekenen van de constructie is een deel van de ‘belasting’ (het gewicht) niet meegerekend. Dat kwam pas achteraf aan het licht. De veiligheid is volgens Zaanstad niet in het geding omdat “in berekeningen voor dit soort constructies altijd een veiligheidsmarge wordt toegepast. Dit betekent dat een constructie altijd meer kan dragen dan de feitelijke belasting bij het gebruik.”

   Maar op termijn moet er dus wel wat gebeuren. Waarschijnlijk het aanpassen van de constructie.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *