De laatste avond, op = op

‘magazijnverkoop op = op’. Sommige horecabedrijven in de Zaanstreek probeerden gisteren op een fijne manier van de voorraad af te komen door klanten de gelegenheid te geven hun vis, vlees, zuivel en andere versproducten tegen vriendenprijsjes af te nemen.

Vandaag ging de rem erop. En ja, we schreven ‘op een fijne manier’, maar natuurlijk weet iedereen dat er niets ‘fijn’ is aan de omstandigheden waarin wij en waarin de horecaondernemers zitten. Sommigen zullen deze tweede klap niet zomaar te boven komen. En dit is niet hoe je je mazzeltje wil scoren:

Misschien is het een plan om, op de momenten dat je een van je restaurants of kroegen bezocht zou hebben, een op=op- envelopje met een beetje geld in de brievenbus van je horecazaak te stoppen. Alleen als je het kan missen natuurlijk, want veel mensen hebben het zwaar.

Wat zou het fijn zijn als alle deuren weer open kunnen als deze ellende voorbij is.

De foto’s, een ook de inspiratie voor dit stukje, komen van Eelco Aartsen en Bas Sommeijer (onze op=op-envelopjes zijn onderweg).

Deel dit artikel:

4 reacties

 • P de Bruin

  Zelfs op de laatste avond geen 1,5 meter.

 • Edwin Kleiss

  Zelf ging ik even kijken bij “een bepaald kroegje” om te zien hoe de stemming was. Ben er snel weggevlucht. Zaten zeker 40 mensen binnen. Stonden, zaten en hingen op elkaar. Geen ventilatie en heel veel mensen aan het knuffelen. Wist niet hoe snel ik weg moest komen. Gaat nergens meer over. Als je had gezegd dat ze het einde van corona stonden te vieren had ik het geloofd.

 • Debora Bacsik-beijerbacht

  Onbegrijpelijk… verstandig dat je de benen nam

  • Karin Singeling

   Yep, zag in onlangs ook. Wel van geschrokken hoor. Ben daarom woensdagavond lekker thuis gebleven. Wel nog bij Verrassing aan de Zaan geluncht, goed op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *