De Volkstem: Maikel Kat (ex-SP) doet mee met raadsverkiezingen

Na Denk, PvdD en PVV is De Volkstem van ex-SP’er Maikel Kat de vierde nieuwe partij die in Zaanstad meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

In totaal doen 16 partijen mee met de verkiezingen. Kat stapte in november 2017 boos uit te SP-fractie nadat de partij hem op een onverkiesbare plek op de lijst had gezet.

Kat vond dat er “totaal geen recht werd gedaan aan al mijn inzet de afgelopen jaren, ik voel mij niet gewaardeerd en permanent aan de kant gezet.
”

SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer had waardering voor de kwaliteiten van Kat, “maar de fractie heeft ook behoefte aan ‘vers bloed’, mensen die nog niet zo lang actief zijn voor de SP.”

Over de andere kandidaten, het programma is nog niets bekend. De website bestaat wel maar bevat nog geen informatie. Kat schrijft in zijn persbericht:

“De gemeenteraad in Zaanstad wordt al jaren overheerst door een gevoel dat inspraak toch geen zin heeft. Dat willen wij veranderen.

De naam van de Volkstem komt voort uit het feit dat de stem van de inwoners te weinig gehoor krijgt en dat de inwoners vaak machteloos staan toe te kijken. Vaak horen we: Mag ik ook nog wat beslissen? Daar zijn talloze voorbeelden van in Zaanstad de afgelopen jaren van rechtszaken over een referendum tot zienswijzen over bebouwing waar niets mee wordt gedaan.”

De partij is volgens Maikel Kat “geen traditionele politieke partij en doet zeker niet aan partijpolitiek” maar staat voor “een groeiende groep positief denkende mensen die er staat voor de inwoners.”

De Volkstem wil digitaal flink uitpakken: livestreams en video’s over de verkiezingen uitzenden en via Periscope, Facebook, Twitter en YouTube de kiezers bereiken.

Voor 5 februari moeten nog wel 30 steunverklaringen worden ingeleverd. Kat roep iedereen die mee wil doen of een steunverklaring wil geven zich aan te melden bij maikel.kat@outlook.com of op +31 6 301 72 752.

4 Reacties op De Volkstem: Maikel Kat (ex-SP) doet mee met raadsverkiezingen

 1. Kees schreef:

  Als dit maar geen kat in de zak wordt voor de stemmers.

 2. Brabozaankanter schreef:

  Vers bloed…. hebben de overgebleven SP raadslieden een Keith Richards behandeling ondergaan?
  #bloed vervangen als afkickmethode 😉

 3. Rob schreef:

  Ik heb het niet zo op politici die beweren namens het volk te spreken of stellen de stem van het volk te kennen …. wat een pedanterie. Kom gewoon met een eigen programma en kijk hoeveel steun je daarvoor krijgt.

  • joop tralala schreef:

   Dus Kat is eigenlijk een zielig menneke die graag gehoord en gewaardeerd wil worden. Omdat dat niet gebeurt richt je een nieuwe club op zonder programma en noem je het “De Volksstem”. Juist die benaming “Volksstem” roept mij mij nare herinnering op aan een redelijk lange tijd geleden (39+1 en 44+1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *