De Volkstem: Maikel Kat (ex-SP) doet mee met raadsverkiezingen

Na Denk, PvdD en PVV is De Volkstem van ex-SP’er Maikel Kat de vierde nieuwe partij die in Zaanstad meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

In totaal doen 16 partijen mee met de verkiezingen. Kat stapte in november 2017 boos uit te SP-fractie nadat de partij hem op een onverkiesbare plek op de lijst had gezet.

Kat vond dat er “totaal geen recht werd gedaan aan al mijn inzet de afgelopen jaren, ik voel mij niet gewaardeerd en permanent aan de kant gezet.
”

SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer had waardering voor de kwaliteiten van Kat, “maar de fractie heeft ook behoefte aan ‘vers bloed’, mensen die nog niet zo lang actief zijn voor de SP.”

Over de andere kandidaten, het programma is nog niets bekend. De website bestaat wel maar bevat nog geen informatie. Kat schrijft in zijn persbericht:

“De gemeenteraad in Zaanstad wordt al jaren overheerst door een gevoel dat inspraak toch geen zin heeft. Dat willen wij veranderen.

De naam van de Volkstem komt voort uit het feit dat de stem van de inwoners te weinig gehoor krijgt en dat de inwoners vaak machteloos staan toe te kijken. Vaak horen we: Mag ik ook nog wat beslissen? Daar zijn talloze voorbeelden van in Zaanstad de afgelopen jaren van rechtszaken over een referendum tot zienswijzen over bebouwing waar niets mee wordt gedaan.”

De partij is volgens Maikel Kat “geen traditionele politieke partij en doet zeker niet aan partijpolitiek” maar staat voor “een groeiende groep positief denkende mensen die er staat voor de inwoners.”

De Volkstem wil digitaal flink uitpakken: livestreams en video’s over de verkiezingen uitzenden en via Periscope, Facebook, Twitter en YouTube de kiezers bereiken.

Voor 5 februari moeten nog wel 30 steunverklaringen worden ingeleverd. Kat roep iedereen die mee wil doen of een steunverklaring wil geven zich aan te melden bij maikel.kat@outlook.com of op +31 6 301 72 752.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Kees

  Als dit maar geen kat in de zak wordt voor de stemmers.

 • Brabozaankanter

  Vers bloed…. hebben de overgebleven SP raadslieden een Keith Richards behandeling ondergaan?
  #bloed vervangen als afkickmethode 😉

 • Rob

  Ik heb het niet zo op politici die beweren namens het volk te spreken of stellen de stem van het volk te kennen …. wat een pedanterie. Kom gewoon met een eigen programma en kijk hoeveel steun je daarvoor krijgt.

  • joop tralala

   Dus Kat is eigenlijk een zielig menneke die graag gehoord en gewaardeerd wil worden. Omdat dat niet gebeurt richt je een nieuwe club op zonder programma en noem je het “De Volksstem”. Juist die benaming “Volksstem” roept mij mij nare herinnering op aan een redelijk lange tijd geleden (39+1 en 44+1)

 • Mike Cornwall

  Joop en Rob, jullie zouden wat minder negatief kunnen praten over deze man. Deze man heeft de afgelopen jaren hard zijn best gedaan om de gewone burger te vertegenwoordigen. Daar waar de raad niet naar de burger luisterde probeerde hij dit wel, en dit wil hij de komende vier jaar blijven doen, wat is daar mis mee? Niks, Als je alle opnames van de raad terugkijkt zul je zien dat deze man keihard gestreden heeft voor die mensen die niet gehoord werden. Je kunt daar ook eens een keer respect voor hebben. Rob en Joop, een tip naar jullie om je eerst eens te verdiepen in het 1 en ander alvorens je dat toetsenbord aanraakt.

 • Sille

  Taaltechnisch begaafd is hij in ieder geval niet

 • Kees

  Dat hij uit de SP is gestapt is aan hem.
  Niet meer gecharmeerd van de SP.
  Kan.
  Maak er dan geen drama van en geef niemand de schuld.
  En praat niet over te weinig waardering.
  Krijg ik thuis ook niet altijd 😉
  Maar ik sta er wel achter.

 • Coren

  Ik wens de goede man veel succes, maar ik denk dat het handiger was geweest om mee te doen aan de volgende verkiezingsronde ipv deze. Het is duidelijk dat er te weinig tijd is geweest om de deelname goed voor te bereiden, waardoor hij naar mijn mening totaal niet serieus overkomt. Zeker voor iemand die naar eigen zeggen claimt moderne middelen te gebruiken om de kiezer te bereiken.

  Neem nou de volgende zaken:

  1. Geen duidelijke visie;
  2. Geen uitgewerkte plannen;
  3. Een jaren ’90 website met malformed plaatjes helpt niet;
  3. Een ‘mission impossible’ deuntje op de site al helemaal niet;
  4. Volkstem? Lijkt mij niet correct gespeld?;
  5. Etc.

  Ik begrijp dat Maikel graag voor de burger op wil komen, en daar heb ik respect voor. Maar deze poging lijkt zijn reputatie alleen maar te schaden. Je solliciteert toch ook niet in je onderbroek?

  Laat zien dat je goed voorbereid te werk gaat, doordachte punten hebt, en op zijn minst een degelijke website kan tonen. Dergelijke zaken zijn wel je visitekaartje naar de burger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *