Directe bouwstop De Posterijen Krommenie

Zoals veel projecten in Zaanstad, gaat ook de bouw van het woongebouw met winkelruimte en parkeerplaatsen aan de Noorderhoofdstraat 10 in Krommenie niet volgens plan en over rozen.

Bouwer Van der Gragt zou te weinig rekening hebben gehouden met vier monumentale bomen aan de Noorderhoofdstraat.

De gemeente stelt: ‘De heistelling is 35 meter hoog en zal het monumentale karakter van deze bomen onherstelbaar beschadigen of er zelfs voor zorgen dat zij afsterven.’

Verder moet het bouwbedrijf eerst komen met een veiligheidsplan hoe de bouwwerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden zonder aantasting van de bomen om door te mogen gaan met de geplande bouw.

Wij belden met het bouwbedrijf, maar zij lieten weten geen commentaar te willen geven:

‘Communicatie gaat bij ons alleen met afnemer en gemeente.’

Een van de afnemers liet ons per mail weten dat de bouwtermijn al twee keer eerder is verschoven.

foto: Josefien Gigengack

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Het is heel eenvoudig: kijk op bomenposter.nl. Niet-licentiehouders kunnen de bomenposter gratis downloaden door in te loggen op de website. De hele kroonprojectie plus een meter moet beschermd blijven.

  • L.Keuter

    Een brief sturen naar de nationale bomenstichting zij hebben juristen. Heb met deze firma jaren geleden ook aan de stok gehad. Juridische druk blijven uitoefenen helpt. Maar de gemeente die vergunning afgeeft moet hele duidelijk afspraken in vergunning zetten met boete clausulus die tot duizenden euro’s kunnen oplopen daar zijn bouwers gevoelig voor. En hun naam negatief aan een project. Deze bomen horen daar te blijven. Let ook op ondergrondse werkzaamheden zoals bronbemaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *