Zorgvilla’s in Assendelft gepland

Bij de gemeente Zaanstad is een aanvraag binnengekomen om 32 zorgappartementen te mogen bouwen aan de Dorpsstraat 707, het adres waar eerder bouwbedrijf Van der Gragt was gevestigd.

In juli 2016 was het terrein nog in beeld als vestigingsplek voor een Aldi-winkel. (UPDATE: Volgens de ontwikkelaars bestaan die plannen nog steeds.)

Bij Zaanstad is de vergunning alleen nog maar binnengekomen, pas als erop is besloten zijn bezwaren tegen de bouw mogelijk.

De geplande Aldi werd destijds aangevraagd door Van der Gragt Beheer. Vestiging van een nieuwe supermarkt op die plek leek overigens wel in strijd met de detailhandelsvisie van Zaanstad.

De plannen voor de zorgappartementen zijn al uitgebreid te vinden op de website van Van Hollant, een organisatie die sinds 2014 zorgappartementen in Heiloo exploiteert en een complex in Bergen wil ontwikkelen. Het complex in Assendelft zou in 2020 klaar moeten zijn.

“Een prachtge blikvanger van aaneengeschakelde Zaanse huisjes en een grote Zaanse stolpboerderij als kloppend hart.”

Impressie boven van de website van Van Hollant, de villa is ontworpen door FKG architecten uit Zaandijk. Onder het terrein (Google Streetview).

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *