Vanmiddag liet het bestuur in een mail aan de medewerkers va RTV Zaanstreek weten dat hoofdredacteur Dré Prijs vertrekt:

‘Na rijp beraad heeft het bestuur besloten Dré vanaf 29 augustus vrij te stellen van zijn werkzaamheden voor RTV Zaanstreek t/m 31 december 2017. Daarna wordt zijn (tijdelijke) aanstelling niet verlengd.’

De melding komt niet geheel onverwacht gezien de interne problemen waarmee het medium al een half jaar te kampen heeft. Er heerste onvrede over het functioneren van Prijs en oud-medewerker Dustin Benjamins.

Benjamins is inmiddels zijn eigen mediaplatform begonnen, dat opvallend veel gelijkenis vertoont met die van zijn oude werkgever RTV Zaanstreek. Daarnaast laat hij zich, tegen alle afspraken met het bestuur in, negatief uit over de omroep. Hem hangt een aangifte wegens smaad boven het hoofd.

Desondanks bleef Prijs bij het standpunt dat Dustin gerehabiliteerd moest worden en dat de ‘klagers’ zouden moeten vertrekken. Het bestuur gaat hier niet in mee, al was de beslissing niet makkelijk:

“Deze situatie heet een patstelling of een catch 22: je komt er niet uit zonder schade aan te richten.”

Voorzitter Jelle Linnekamp laat weten aan een oplossing te werken, maar niet te kunnen beloven de komende twee a drie maanden voldoende kwaliteit en content kunnen leveren voor de TV.