Dré Prijs weg bij RTV Zaanstreek

Vanmiddag liet het bestuur in een mail aan de medewerkers va RTV Zaanstreek weten dat hoofdredacteur Dré Prijs vertrekt:

‘Na rijp beraad heeft het bestuur besloten Dré vanaf 29 augustus vrij te stellen van zijn werkzaamheden voor RTV Zaanstreek t/m 31 december 2017. Daarna wordt zijn (tijdelijke) aanstelling niet verlengd.’

De melding komt niet geheel onverwacht gezien de interne problemen waarmee het medium al een half jaar te kampen heeft. Er heerste onvrede over het functioneren van Prijs en oud-medewerker Dustin Benjamins.

Benjamins is inmiddels zijn eigen mediaplatform begonnen, dat opvallend veel gelijkenis vertoont met die van zijn oude werkgever RTV Zaanstreek. Daarnaast laat hij zich, tegen alle afspraken met het bestuur in, negatief uit over de omroep. Hem hangt een aangifte wegens smaad boven het hoofd.

Desondanks bleef Prijs bij het standpunt dat Dustin gerehabiliteerd moest worden en dat de ‘klagers’ zouden moeten vertrekken. Het bestuur gaat hier niet in mee, al was de beslissing niet makkelijk:

“Deze situatie heet een patstelling of een catch 22: je komt er niet uit zonder schade aan te richten.”

Voorzitter Jelle Linnekamp laat weten aan een oplossing te werken, maar niet te kunnen beloven de komende twee a drie maanden voldoende kwaliteit en content kunnen leveren voor de TV.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Bert Schaap

  Ik vraag mij af wat de functie is van dit soort ‘omroepen’ in het huidige tijdperk van de andere nieuwsbronnen en diverse middelen om veel accurater nieuws te vernemen.
  Ook in andere plaatsen vechten deze hobby-sten elkaar de tent uit. Heeft wel een hoog komisch ‘bingo’ gehalte. Ouderen die krampachtig vasthouden aan een stervend medium zoals TV.

  • Dwark

   Ik vraag me werkelijk af wat deze bijdrage toevoegd aan het verhaal Bert Schaap. Ieder zijn hobby.

   • Bert Schaap

    Ik neem aan dat uw hobby niet door de rest van de mensheid, lees belastinggeld, betaalt wordt. De mijne niet helaas.

    • Ruud (brabozaankanter )

     He, kijk, een belastingbetaler! en u heeft natuurlijk alles netjes en naar waarheid opgegeven en geen “schenkingen” opgevoerd..;-)

    • Friso

     Gelukkig zijn er wijze mensen die het geld van de belastingbetaler naar “eer & geweten” verdelen zonder hun persoonlijke smaak mee te nemen in dat besluit.
     Vele mensen genieten nu dus wel van radiomakers van allerlei allooi.
     Daarbij, de radiomakers van commerciële en landelijke omroepen zijn ooit ook begonnen bij lokale radio.

 • Wiwaldi

  Het houdt niet op, niet vanzelf.

 • Maaren

  Ten eerste is het kwalijk dat mensen hier met naam genoemd worden dat is volgens mij verboden zo niet is het niet erg netjes en neigt sterk naar smaad. Alleen voorletters is voldoende om het verhaal te lezen. Het valt mij op dat de namen van de zgn. klagers NOOIT geopenbaard zijn ?? Dhr. D.P en D.B hadden het eindelijk voor elkaar dat er mooie actuele content op de zender kwam en verversten deze zodat je dat niet weken hoeft te zien. De klagers klagen maar krijgen het zelf niet voor elkaar. Ook valt me bij dit stuk op dat het geschreven lijkt te zijn door bestuur/klagers het is eenzijdig geen blijk van hoor en wederhoor ! En ja de gemeentes betalen heel veel belastinggeld (lees de burgers) om dit slecht georganiseerd station in stand te houden. Amsterdam had ook ooit zo iets Salto TV daar werd talent ook niet erkend etc. zie wat er van gekomen is.
  Het bestuur ziet niet in (mogelijk omdat ze al die tijd op vakantie waren ??) dat ze in dit geval de kinderen met het bad water weggooien en wat overblijft (de klagers) er niets van bakt. Jammer want het was zo mooi geworden en het had dit ook kunnen blijven. wat jaloezie al niet doet.

 • Ruud (brabozaankanter )

  @ Bert schaap In Brabant noemde we dat vroeger een demasqué na het lezen van uw reactie op mijn eerdere opmerking. 😉

 • Edwin

  Daar is Maaren weer, die eigenlijk Maarten heet en een vriendje is van DP en DB. Nooit geïnteresseerd in de andere kant van het verhaal. Dat mag, maar ga dan ook niet raar praten in de comments.

  Enfin, als medewerker die zich al 15,5 jaar met hartstocht inzet voor deze club kijk ik terug op een vervelend half jaar. Gelukkig zijn er veel mensen die nu de schouders er onder willen zetten waaronder ik om de zaken weer te herstellen.

  Zoiets als de afgelopen maanden hoop ik nooit meer mee te maken.
  Inmiddels heeft DB een eigen lokale omroep opgezet op zolder bij papa. Dat is zijn goed recht, heel veel succes gewenst. Hoe meer lokale media hoe beter. Alleen jammer dat hij die exact de naam van RTV Zaanstreek heeft gegeven. Om verwarring te zaaien? Tja. Geef het een andere naam en ik wens je alle geluk.

  Heel bijzonder was wel dat Dre Prijs als hoofdredacteur van het ECHTE rtv Zaanstreek gewoon al tijden meewerkte aan deze nep RTV Zaanstreek. Daarnaast sloot hij zich altijd af, durft hij de klokkenluiders niet in de ogen aan te kijken en zit hij dan met gebogen hoofd. Zelf kan ik iedereen in de ogen kijken en daar laat ik het bij.

  Op naar de toekomst!
  We komen er wel uit.

  • Maaren

   indd heet ik Maarten type foutje ! kan niet veranderen maar voor de rest klopt er weinig van je verhaal en o ja D.B. zijn station hete al heel lang Radio Zaanstreek (al jaren)(was indd met velen vaste luisteraar en soms ook kijker) toen jullie nog Zaanradio heten !! jullie hebben de naam veranderd niet hij! Jouw voorstelling van D.P. (ik ben er zelf nooit bij geweest maar van een zeer betrouwbare interne bron) is totaal door je eigen enge brilletje van klager bekeken ! mijn bron geeft een zeer deskundige en bij de zaken betrokken man weer die er alles voor over had om van Zaanradio en Zaan tv nog wat te maken. Dat leek te lukken tot o.a. jij jaloers ? of zo werd Jammer, maar blij dat ik nu de voornaam van een van de klagers ken

 • Siem

  Al die verhalen, als jullie as. zaterdag een bokstent neer zetten voor tien dagen op de Burcht het is toch kermis, kunnen jullie het daar uit vechten. Komt er ook nog wat geld in het laatje.
  Voor de rest zal ik wijs mijn mond houden.

  • Marjan

   Jah! Hulde! Gewoon als echte jongens ff lekker mekaar op de bakkes raggen. Daarna biertje aan de bar, en dit hele gedoe achter je laten.
   Waar kan ik een kaartje kopen? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *