Drie 16-jarige jongens aangehouden bij poging scooterdiefstal, Koog aan de Zaan

Afgelopen nacht – 23 augustus – is de politie gealarmeerd over een vreemde situatie in Koog aan de Zaan. Een getuige hoorde rond 02.00 uur een soort sloopgeluiden bij de Molenwerf in Koog aan de Zaan.

Agenten kwamen op de melding af en zagen al snel drie jongens rommelen bij een scooter. Op het moment dat de jongens door hadden dat de politie er was gingen ze er vandoor. Eén van de jongens kon vrijwel direct worden aangehouden. Een andere jongen probeerde te ontkomen door in een sloot te springen. Ver kwam hij niet, ook hij werd aangehouden.

De derde jongen was ook gevlucht en raakte uit het zicht. Er werden twee hondenbegeleiders ingezet, waarbij de speurhonden het vluchtspoor volgden. Uiteindelijk werd ook de derde verdachte gevonden na een zoekactie.

De drie verdachten zijn allemaal 16 jaar en komen uit Zaandam (2x) en Koog aan de Zaan (1x). Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Hans van den Berg

  1) Waar zijn de ouders van die gasten?
  2) Wat doet een 16-jarige om 02.00 uur ’s nachts op straat?
  3) 16 jaar is een mooie leeftijd om tijdens de vakantieperiode een eerste baantje te hebben en dan lig je ’s nachts in je bed, omdat je om 06.30 uur er weer uit moet om te gaan werken.

  De jeugd heeft de toekomst !?

 • Frans Kwast

  1) ouders of verzorgers weten zelf niet eens meer wat normen en waarden zijn, en hoe je je normaal moet gedragen, laat staan een puber.
  2) goed onderwijs is ook niet meer vanzelfsprekend.
  3) groepsdruk versterkt negatief gedrag, zeker in een ‘verkeerde’ groep.
  4) de politiek werkt ook niet mee, in handhaving en sancties.
  5) en 6) de overheid had nooit de ambachtscholen en de militaire dienstplicht af moeten schaffen.

  • Kick van der Horst

   Dienstplicht?!? Wil je serieus dit ( zelfcensuur… ) met wapens leren omgaan?

  • Irene Meeuwsen

   Niet alles en iedereen over één kam scheren. Nog steeds de meeste ouders en verzorgers weten wel heel goed wat normen en waarden zijn. En ook is het niet geheel terecht om het onderwijs hierin te betrekken. Ik ben benieuwd waar deze uitspraak op gebaseerd is.

   • D. Mulderij

    Als iemand zegt: ‘goed onderwijs is ook niet meer vanzelfsprekend’, dan doet die persoon geen uitspraak over al het onderwijs, maar geeft daarmee aan dat op sommige vlakken of in sommige gebieden of op sommige scholen het onderwijs slechter is dan voorheen. Bovendien zul je, om deze discussie te hebben, het eens moeten zijn over wat goed onderwijs precies is. Als je ‘no child left behind’ strategieën en participatie-prijzen belangrijk vind zul je vinden dat het onderwijs beter is geworden maar als je het belangrijk vind dat daadwerkelijke kennis zoals wiskunde en taal wordt doorgegeven dan valt wel degelijk hard te maken dat de kwaliteit van het onderwijs de afgelopen veertig jaar achteruit is gegaan. Als je schoolverlatingseisen zoals taalvaardigheid verlaagt omdat bepaalde groepen structureel niet meekomen, dan kun je hard maken dat de kwaliteit achteruit is gegaan.

 • Chris Gort

  Dienstplicht is niet afgeschaft. Sterker nog, meisjes zijn nu ook dienstplichtig.

  De opkomst plicht is afgeschaft.

  Ik was als 16 jarige ook om 2 uur ’s nachts buiten. En dan sliepen mijn ouders. Ook nog in de grote boze stad. Nooit dat soort dingen gedaan.

  Zwakbegaafd, verkeerde vrienden, dat zijn belangrijke factoren. En gebruik van allerlei substanties door elkaar. En ja, ook het gezin waar je uit komt.

 • J Schaap

  Een van de wapens waar ze heel erg bedreven in zijn is hun puddingbuks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *