In de nacht van dinsdag op woensdag – 11 oktober – ging het inbraakalarm van de Hornbach in Zaandam af. De politie reageerde op deze melding en ging naar de Symon Spiersweg in Zaandam.

De politie moest ter plekke wachten op de sleutelhouder om het pand naar binnen te gaan. Meerdere zones gaven een inbraakalarm. De politie ging samen met politiehond Ivar en zijn begeleider naar binnen. Daar werd de zoektocht ingezet en kon de speurhond zijn neus aan de grond zetten.

De politie schrijft op Instagram dat Ivar een verhoogd zoekgedrag vertoonde. Dat is een teken voor zijn geleider dat er verse, menselijke lucht wordt waargenomen door de politiehond. Niet veel later laat Ivar zien dat de verdachte inderdaad in de buurt is. Als de verdachte wordt gesommeerd om zichzelf te laten zien en mee te werken weigert hij dit.

De politiehond werd ingezet voor de aanhouding en heeft de verdachte gebeten. Hierbij ging de verdachte hevig in verzet en moesten politieagenten ondersteunen in de aanhouding. Na de aanhouding is er eerst medische hulp verleend, waarna de verdachte is meegenomen naar het politiebureau. De recherche gaat woensdag verder onderzoek doen.

Bijdrage: door Michel Schermer, Bron en foto: Instagram Politiehonden_Noord_Holland