Drie mannen aanhouden voor branden en aanslagen Kuipersveld

De politie heeft drie verdachten aangehouden wegens betrokkenheid bij incidenten rond het Kuipersveld 2 in Koog aan de Zaan. Het gaat om een 32-jarige man uit Diemen, een 41-jarige man uit Alkmaar en een 37-jarige man uit Hoorn.

De politie meldt op haar website:

De betrokkenheid van deze personen bij de incidenten wordt op dit moment onderzocht. Het afgelopen jaar werden buurtbewoners opgeschrikt door een reeks aan heftige incidenten zoals diverse autobranden en een ontploffing. Dit veroorzaakte een groot gevoel van onveiligheid. Door de burgemeester van Zaanstad werd hierop besloten cameratoezicht in te stellen. Ook werd er door de gemeente en de politie een bewonersbijeenkomst georganiseerd.

De eerste incidenten waren in januari 2021 gemeld. In juli werd cameratoezicht voor twee maanden ingesteld nadat er explosieven waren gevonden, ruiten waren ingegooid, een vuurwerkbom was afgegaan en diverse auto’s in brand waren gestoken. Begin augustus werd het cameratoezicht tot eind september verlengd na nieuwe incidenten (vuurwerkbom, autobranden) in de straat. Half augustus hield de politie een 35-jarige Zaandijker aan nadat er camerabeelden van een vuurwerkaanslag openbaar waren gemaakt. Burgemeester Hamming verlengde het cameratoezicht begin oktober tot het eind van deze maand.

Het politieonderzoek gaat verder. Als mensen nog aanvullende informatie hebben kunnen zij dit doorgeven via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *