Camerabewaking Kuipersveld na autobranden en vuurwerkbom

Burgemeester Hamming van Zaanstad heeft vanaf vandaag cameratoezicht ingesteld bij het Kuipersveld in Koog a/d Zaan (Westerkoog) voor minstens twee maanden.

Bij een woning in de straat zijn dit jaar explosieven gevonden, ruiten ingegooid en diverse auto’s in brand gestoken.

Volgens de politie zijn incidenten geweest “waarbij de openbare orde ernstig is verstoord en waarbij meerdere personen in direct gevaar zijn gebracht.” In totaal waren er vier incidenten:

  • Op 31 januari 2021 moest de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ter plaatse komen voor een verdacht pakketje.
  • Op 5 juni 2021 kreeg de politie een melding dat er sprake zou zijn van een explosie op het Kuipersveld. Ter plaatse bleek het keukenraam van een woning aan het Kuipersveld vernield. In de voortuin zijn delen van vuurwerk en tie-wraps aangetroffen.
  • Op 21 juni 2021 zijn er op het Kuipersveld drie auto’s afgebrand.
  • Op 9 juli 2021 is een vuurwerkbom naar de achterzijde van een woning op het Kuipersveld gegooid. Er zijn restanten van vuurwerk, karton en een plastic dop aangetroffen. Door de vuurwerkbom is een geparkeerde scooter vernield.

Het doel van het cameratoezicht is de openbare orde te herstellen, het toezicht in het gebied te verbeteren en incidenten in de toekomst te voorkomen. Ook zijn enkele bosschages weggehaald. Het cameratoezicht is voorlopig tot en met 26 augustus 2021).

Eerder hing Zaanstad cameras op bij station Krommenie Assendelft, de Galjoenstraat, Rozengracht en de Ringweg (Zaandam) en de Tuinstraat in Zaandijk.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *