Duizend keer David

Op 28 januari 2019 besloot fotograaf David de Lange (Wormer) elke dag, 1000 dagen lang, een zelfportret te maken (van zichzelf dus).

Het resultaat is nu in een boek vastgelegd en wordt ook gevierd met een tentoonstelling Galerie PLAY room in Zaandam vanaf 27 november.

Niet alle 1000 foto’s staan erin. Van de Stichting Kunst & Cultuurbevordering Nederland kreeg De Lange een subsidie om van een selectie van die 1000 foto’s een boek te laten maken. Jeroen van Paassen van Galerie PLAY room hielp daarbij. 

Veel foto’s zijn genomen in de Zaanstreek. David: “De beelden zijn rauw, duister, soms confronterend, humoristisch. Een soort coming-of-age serie, en dat zie je pas achteraf.”

Op zondag 27 november om 14.00 uur presenteert PLAY room in Zaandam mijn 1000 self-portraits boek en opent de bijbehorende expositie. De expositie is van 27 november t/m 11 december op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur in PLAY room, Westzijde 99, Zaandam. De serie is ook te zien op Instagram (foto boven komt daarvan, onder: cover van het boek).

Meer uitgaanstips:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *