Edwin, Ruben & Katja: Nee! JA! Nee!

Op woensdag 20 juni mogen wij* onze stem laten horen over de komst van een Cultuurcluster naast station Zaandam.

Wordt het een ‘Ja! Graag!’ of een ‘Nee! Doe maar niet!’?

Om jou te helpen een goede afweging te maken, is De Orkaan deze week een vrijplaats voor de meningen van voorstanders en tegenstanders.

Dit is de opinie van Edwin Kleiss, Ruben van Duuren & Katja Zwart (radiomakers, podcasters, vroeger bij Zaanradio)

Niet in tekst, naar zoals het hedendaagse mannetjes en vrouwtjes van de radio betaamd: in een podcast. Katja en Edwin proberen Ruben te overtuigen (en omgekeerd) en doen een boekje open Zaanradio en het cultuurcluster…

 


Reageren? Graag! (en volgens de regels) maar als je een uitgebreide reactie hebt kan je die ook mailen dan plaatsen wij hem in deze opinie-rubriek.

Lees hier alle bijdragen op de Vrijplaats Referendum.

* Stemgerechtigde inwoners van Zaanstad

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Merel Kan

  Ik ben lichtelijk geschokt door wat Katja op 7.30 minuut vertelt.

  • Martin Blankman

   Beste Merel,

   Dat is toch zo langzamerhand een publiek geheim.

   De voormalig wethouder heeft meermalen gedreigd met het intrekken van de subsidie als de instellingen niet mee zouden gaan.

   Vorige week kwam in de raad het Zaanse DNA ter sprake toen het ging over de woonplaats van de tweede wethouder van de VVD.

   Als iets volledig tegen het Zaanse DNA in gaat is dit hele proces rond het cultuurcluster.

   Het Rood van de Zaanstreek is, zeker na de laatste verkiezingen, behoorlijk flets geworden. De gemeente onderschat echter hoeveel restanten er nog in het DNA van de Zaankanter zit.

   • Merel Kan

    Dat het zo ver gaat dat de gemeente dicteert wat RTVZaan moet communiceren vind ik een grof schandaal.
    Dat het RTVZaan-bestuur hierin meegaat, is misschien nóg erger. Gesubsidieerd of niet, vrije pers is onmisbaar in een democratische samenleving, en het opleggen van een mening en een zwijgplicht aan je journalisten kan niet.
    Dit maakt RTVZaan geen onafhankelijke waakhond, maar een afhankelijk schoothondje aan de borst van de bestuurders.

    • Leentje

     Precies dit. Al mis ik Zaanstreek vandaag wel, Was leuk om te doen.

     Heb andere hobby’s die ik nu even achterna ga. wie weet over 5/10 jaar weer eens radio.

 • Edde Beket

  Koop dekt de landing niet echt; “nee, nee, misschien” zou accurater zijn.

 • Floris van Noorden

  Leuk z’n podcast discussie. Zouden jullie vaker zo moeten doen.

 • Annemieke Goudsmit

  Grappig dat ik nog even werd genoemd, omdat ik toegankelijkheid voor ouderen en mindervaliden noemde in de Bullekerk. Als er interesse voor is ga ik graag een keertje met Edwin, Ruben en Katja stappen! En dan gaat één van jullie mee in een rolstoel

  Zaanstad vanuit een rolstoel, dat is best lastig. Veel ouderen, rolstoelrijders, mensen met een handicap hebben moeite met oude ontoegankelijke gebouwen. Cultuur, lekker uit eten gaan, terrasje pakken, etc. dat is belangrijk voor iedereen. Zou toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Dat Katja denkt dat je met een rolstoel niet eens naar het cultuurhuis zou kunnen komen, zo erg is het gelukkig niet. Maar Zaanstad is verre van toegankelijk. En ja, dat is een heel belangrijk argument voor een nieuw, veilig en toegankelijk cultuurcluster. Graag hoor ik van jullie! Hartelijke groet van Annemieke

  • Katja Zwart

   Beste Annemieke, ik weet maar al te goed hoe lastig het is voor mindervaliden in de Zaanstreek. Om daar aandacht aan te besteden, heeft Edwin 2 jaar geleden voor ons ondernemersprogramma “Zaanse Zaken” (voorheen Zaanradio, nu zelfstandige podcast) een item gemaakt van twee delen waarin hij samen met Gert-Jan Aafjes, rolstoelgebruiker, de rolstoeltoegankelijkheid test van ondernemingen/winkels/buurthuis op en bij de Zaanbocht in Wormerveer.
   Juist omdat ik vind dat alles rolstoeltoegankelijk zou moeten zijn (ik ben een idealist), ben ik tegen het argument dat er een Cultuurcluster moet komen omdat cultuur dan eindelijk toegankelijk zou zijn voor mindervaliden. Cultuur moet altijd toegankelijk zijn voor mindervaliden!
   Overigens heb ik in de podcast gezegd dat het Cultuurcluster volgens mij wél bereikbaar zou zijn met een busje voor mindervaliden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *