We citeren even het gemeenteblad van Zaanstad: “Verleende omgevingsvergunning – Oostkade 5, 1501 ND Zaandam, Oostkade 5 te Zaandam – het verbouwen en uitbreiden van een gebouw naar 32 appartementen en 2 horecaruim.”

We weten niet precies wat een ‘horecaruim’ is, maar hebben wel een vermoeden. Maar het staat er dus echt: “Verleende omgevingsvergunning – Oostkade 5, 1501 ND Zaandam, Oostkade 5 te Zaandam – het verbouwen en uitbreiden van een gebouw naar 32 appartementen en 2 horecaruim.”

Waarom twee keer? Omdat we het niet konden geloven! Al bijna sinds het begin van De Orkaan (nu 10 jaar geleden schrijven we elk jaar wel een keertje over de ‘schande / rotte kies / krot / steenpuist / vuiltje’ aan de Oostkade: het voormalige Oosterse Nachten, leegstand, verloedering, drugs… you name it. De Wilhelminasluis werd opgeknapt maar deze rotte kies werd maar niet getrokken.

Tot nu dus:

“Verleende omgevingsvergunning – Oostkade 5, 1501 ND Zaandam, Oostkade 5 te Zaandam – het verbouwen en uitbreiden van een gebouw naar 32 appartementen en 2 horecaruim.”

Het adres is echt het verkrotte paviljoen aan de Oostkade 5. “Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen binnen 6 weken, met ingang van de dag ná 15-02-2024 een bezwaarschrift indienen.” Ons advies: NIET DOEN. Alles is beter dan wat er nu staat.

Door Piet Bakker. Bronnen: Verleende omgevingsvergunning, eerder nieuws op De Orkaan. Foto’s: De Orkaan (boven 2021, onder: 2016).