Eilanden van Hain: na ruim 5 jaar plannen nu bestemmingsplan

Wij schreven in maart 2018 voor het eerst over de plannen voor 235 woningen op de voormalige sportvelden Provily en Slibkuil in Krommenie. Toen was dat één van de 15 ‘snelle’ woningbouwprojecten die binnen drie jaar van start zouden moeten gaan (2021 dus).

Dat lukte niet. Het project ondervond in de participatie-fase grote tegenstand. Volgens een deel van omwonenden was er helemaal geen sprake van participatie.

Maar nu is er dan toch een nieuw bestemmingsplan (het vorige moest worden aangepast). Vanaf 4 augustus tot en met 14 september 2023 ligt dat ter inzage. Tijdens de inzagetermijn kan tegen het bestemmingsplan bezwaar worden gemaakt. Ook is er een ‘besluit hogere waarden geluid’, ook daar kan beroep tegen worden aangetekend.

Het plan omvat alleen (dure) koopwoningen, er was niet alleen gedoe over de participatie maar ook over schaduwwerking, ontsluitingswegen en bruggen.

Links:

Door Piet Bakker. Bronnen: bestemmingsplan, ruimte plannen, website Zaanstad, eerder nieuws op De Orkaan.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Tini Reiz

  Midden in vakanties, worden zulke besluiten vaker genomen.De meeste mensen hebben nik aan die dure huizen. Bouw iets voor iedereen.

  • l. Boonstra

   Dan had de Zaankanter anders moeten stemmen en niet voor MARKTdenkers moeten gaan. Het is simpel als je er sociaal had willen bouwen had je het bij de gemeente moeten laten en niet aan een projectontwikkelaar.

 • Daantje Kramer

  Juist méér starterswoningen zijn zo hard nodig voor de volgende generatie! Welke kinderen kunnen nou zulke dure huizen betalen? Belachelijk en ongewenst in deze tijd.

  • C Staal

   Typisch, altijd zure reacties , nooit eens een breder perspectief dan je eigen wereldbeeld. Wees blij dat er überhaupt gebouwd wordt, en wellicht schuiven mensen die al eerder gestart zijn op en komen zo ook weer starters woning bij.
   Maar vooral zo doorgaan, met zo’n instelling lossen we de probleem vast wel op👌🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *