FabriekPanel: Mi Vida

Ons Fabriekpanel is terug, in iets andere omstandigheden.

Vanuit hun eigen huis kijkt het echtpaar Toon en Marja Kleiss naar de pas op het online filmplatform Picl verschenen film Mi Vida.

In de filmtheaters trok deze film al ruim 100.000 bezoekers, maar nu kan iedereen ook online kijken hoe Loes Luca als kapster Lou haar leven omgooit in Spanje.

Ons FabriekPanel over Mi Vida

Toon
(67 jaar, Koog aan de Zaan, gepensioneerd, gemeenteambtenaar plantsoenendienst)

“We kijken normaal niet zo veel films thuis, maar zo via Picl is wel een hele leuke ervaring. En ook een goede stimulans om weer naar De Fabriek te gaan als alles hopelijk weer normaal wordt… Deze film was voor mij een aangename verrassing. Van tevoren had ik er weleens van gehoord, maar het plaatje dat ik hier in mijn hoofd van gemaakt had, feelgood met mooie zonopnames, dat klopte toch niet. Dit is een hele goede film. Goed gefilmd, goede acteurs.”

Marja
(66 jaar, Koog aan de Zaan, gepensioneerd,verzorging Pennemes)

“We hadden geen moment de behoefte om het op pauze te zetten. Het deed heel documentaire-achtig aan, heel realistisch. Wij zijn nu zelf allebei net met pensioen. De hoofdpersoon in deze film heeft ongeveer dezelfde leeftijd. Ik kon me er echt in verplaatsen dat zij zich altijd voor haar kinderen heeft ingezet en dan nu met haar eigen leven verder wil. Dat wordt zo goed neergezet. Doordat het in Spanje speelt heb je ook echt wel het gevoel even weg te zijn, uit alle toestanden die er nu zijn.”

Mi Vida draait sinds 24 april in de online filmzaal van Filmtheater De Fabriek op Picl. Ga naar www.picl.nl/theaters/de-fabriek voor het gehele aanbod.

Fabriek panel raam (1 of 1)

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *