Fietspad Wilhelminabrug: de bocht eruit

Vorige week werden er al rood-witte fliebertjes, ‘attentiebakens’ volgens Zaanstad, langs het fietspad over de Wilhelminabrug in Zaandam aangebracht.

Deze week wordt de scherpe bocht in het fietspad verwijderd. Wethouder Gerard Slegers (CDA) beloofde dat na anderhalf jaar de problemen op de brug voor het eind van het jaar volledig verdwenen zouden zijn.

Een stuk van het wegdek is al verwijderd, de bocht wordt ‘verflauwd’, maar het verhoogde (en smalle) fietspad zelf blijft zoals het is.

Ook aan de andere kant wordt een kleine ingreep gepland door het wegdek een andere kleur te geven.

Het verleggen van de stoeprand is volgens de toelichting Zaanstad ‘meest haalbare’ variant. Het was in ieder geval de goedkoopste (maar niet de meest veilige).

Voor het eind van het jaar moeten de ‘rood-witte barrières’ (de ‘roadblocks’) zijn verdwenen.

Deze variant met het verleggen van de stoeprand en de attentiebakens kost samen € 40.000.

Hier ons dossier Wilhelminabrug.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • O Zaaijer

  Het duurt maar en het duurt maar. Ondertussen is een groot deel van het centrum van Zaandam aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar een oplossing bedenken voor een stukje fietspad en weg van 20 meter moet weer maanden duren

 • Bert Versteeg

  Ik vind het maar een dure grap want zoveel werk is het niet voor een stratenmaker.
  De uitkomende materialen worden hergebruikt want eigenlijk is het werk niet veel meer dan de rechtstand te verlengen gezien vanaf de brug en de slinger meer naar het Zaantheater te verplaatsen en daarna de stenen weer terug leggen.Misschien dat er een paar nieuwe bochtbanden met een grotere straal moeten komen maar dat zijn ook de kosten niet. Een koppel stratenmakers kost € 75,- per uur, een nieuwe band maximaal € 50,-/stuk en dan wat kosten voor het aanvoeren van de afzetting. Het is een paar dagen werk maar laat ik ruim rekenen. De stratenmakers hebben een week werk = € 3000,-, 10 nieuwe banden = € 500,-,aan-en afvoer van de afzetting € 250,-, dat is €3750,-. Dan zal de rijbaan aangeheeld moeten worden, dat kan met stenen en met asfalt. Neem je stenen moet je die aanvoeren, kost € 250,- dus dan zijn de kosten in totaal € 4000,-, doe je het met asfalt wordt het€ 5000,- duurder dan ben je dus maximaal € 10.000,- kwijt. Het leveren en plaatsen van de attentiebakens kost maximaal € 5000,- en dan zijn er eventueel nog onvoorziene kosten van zeg €2500,-. Dus het hele klusje kost maximaal € 17.500. Waar gaan dan de resterende €22.500 aan op?

 • Sander goudriaan

  Waar die 22,5k aan op gaat. Dat zal wel geheim zijn. 😀😀

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *