Geen Monopoly meer, (afstand)onderwijs komt op gang

Misschien best geinig, een extra weekje vrij… maar dan? Als je klaar bent met trampoline springen, taarten bakken, Monopoly spelen, uitslapen en tafelvoetballen?

Onze reporters van De Orkaan Junior gingen gister voor het eerst weer naar ‘school’, virtueel online dus.

Al sinds maandag 16 maart, het begin van de schoolloze periode, houden Indi, Lara, Sophie, Noa en Geertje-Marie een dagboek bij. Hoe kwamen ze de eerste dagen door en hoe verliep de eerste ‘virtuele’ schooldag?

Alles is anders. Je hoeft niet naar school, maar je kan ook niet naar je opa en oma en je ziet je vrienden en vriendinnen ook alleen maar online. Onze reporters gingen op dag 4 allemaal braaf (“je kan de docent ‘muten’ dat houdt in dat niemand de docent meer kan horen, maar de docent heeft dit niet door”) naar school.

TikTok!

De reporters maken ook foto’s en filmpjes bij hun dagboeken. Voor De Orkaan Junior maken ze niet alleen verhalen voor de website, maar posten ook op Instagram en… hebben het voor elkaar gekregen van De Orkaan (als eerste Zaanse nieuwsmedium!) via Junior nu ook op TikTok zit: @deorkaanjunior

Lees hier ook wat onze redactie op de eerste drie dagen deed: thuiszitten (dag 1), vervelen (dag 2) en genieten van de laatste vrije dag (dag 3).

perskaart junior orkaankracht copy

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *