Geen verkeersregelaars bij ‘Uitzonderlijk Vervoer’ Houtveldweg

Volgens POV-raadslid Perry van der Velden heeft verkeerswethouder Gerard Slegers (CDA) toegezegd dat dat bij ‘Uitzonderlijk Vervoer’ op de Houtveldweg in Zaandam bij nieuwbouwproject de Zaans Helden de veiligheid door verkeersregelaars gewaarborgd zou worden.

Van der Velden spotte echter vrachtwagens met het opschrift ‘Convoy Exceptional’ (en dat betekent Uitzonderlijk Vervoer) die het bouwterrein op- en afreden zonder dat er een verkeersregelaar te zien was.

Volgens het POV-raadslid is het een extreem gevaarlijke situatie: “een personenauto en de vrachtwagen van HVC moesten vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen.”

Van der Velden is van mening dat zonder verkeersregelaar hier niet in- en uit te rijden is, en zeker niet met groot zwaar materieel.

Lees ook: Linke soep op Houtveldweg

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Ed Renkema

  Bijna alles wat maar mis kan gaan en iedere keer komt de naam van dhr. Slegers weer in de picture. Wanneer zijn ook al weer de verkiezingen?

 • Leyena van der Laan

  Zoals ik ook op Facebook al zei: Voorop de vrachtwagen zit een met elastiek gekruist bord, daarmee is “Convoy Exceptionnel” niet van toepassing.
  Ook zie je deze situatie al van ver, HVC had gewoon veel eerder moeten vertragen.
  Ik reed hier met een Volvo FH langs, en kon zo goed als over dat hek staren.

 • Adri van Wijnen

  Het is vooral voor personenauto’s, richting de busbrug, een gevaarlijke situatie. De in-uitrit voor t bouwverkeer ligt hier voor die personenauto’s in een blinde hoek.

  • Peter den Herder

   En wat dacht je van de fietsers.. Heb je wel eens gezien hoe zo over het fietspad moeten om de bocht te maken. Ik snap dat iedereen moet uitkijken en verantwoordelijkheid heeft, maar dit is iedere keer een heel bijzondere situatie. Onacceptabel. Ook voor de bestuurders van de vrachtwagens. Onmogelijk om alles goed te overzien.

 • l. Boonstra

  Als die POV nu eerst eens voor handhaving op die 30km/h zou laten houden zijn al die klaagzangen niet nodig. De meeste denken allemaal dat ze in een F1 bolide zitten en 50 voor hun niet van toepassing is.

  • Robbie Korver

   En zo is het! Eerst de weggebruikers maar eens leren de snelheid te respecteren en de telefoon te negeren. Borden met 30km/u bouwwerkzaamheden worden altijd genegeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *