Geen verrassingen in nieuw college Zaanstad

Harrie van der Laan (POV), René Tuijn (PvdA), Stephanie Onclin (VVD), Natasja Groothuismink (ROSA), Wessel Breunesse (GroenLinks) en Gerard Slegers (CDA) worden de nieuwe wethouders in Zaanstad.

Geen verrassingen dus. De eerste drie wethouders zijn nieuw. Van der Laan, Tuijn en Onclin waren lijsttrekker bij de afgelopen verkiezingen.

De coalitie POV, PvdA, VVD, ROSA, GroenLinks en CDA beschikt samen over een comfortabele meerderheid van 25 van de 39 zetels.

Het nieuwe college telt 6 wethouders, één minder dan het vorige. De POV is nieuw, D66 en CU zijn van de coalitie naar de oppositie verhuisd.

De verdeling in de raad:

Deel dit artikel:

19 reacties

 • Rob Vreeken

  Lyndon B. Johnson, oud-president van de VS, zei ooit: ‘Well, it’s probably better to have them inside the tent pissing out, than outside the tent pissing in.’

 • P. Hoogkamer

  erg wit nog steeds een mannen meerderheid
  nieuwe wijn in oude zakken?

  • Rienk Spiekstra

   In het thans vertrekkende college waren er tot het vertrek van wethouder Mutluer 4 vrouwen en 3 mannen wethouder. Dus “ nog steed” een mannelijke meerderheid klopt niet als je dit criterium wilt hanteren.

  • arjan derade

   wat is er mis met blanke mannen volgens u?

   • P. Hoogkamer

    beste Bep, dit is een reactie van een witte man in de politiek, die zich in zn kruisgetast voelt.. er wordt aan de stoelpoten van zn zekerheid gezaagd. Rienk voelt nattigheid.

    • Bart Prins

     Gekozen worden of juist uitgesloten worden vanwege
     geaardheid, kleur of het hebben van een baarmoeder is toch wel het laatste dat je zou moeten willen.

     Elke partij heeft haar best gekwalificeerde kandidaten naar voren geschoven, ga ik van uit.

 • P. Hoogkamer

  Alweer dan maar ??? en alweer Wit?

 • Bert Versteeg

  Vreemd dat Slegers terug keert, deze man heeft met zijn falende bruggenbeleid meer kapot gemaakt dan ons lief is of krijgt de man een andere post?

 • evert hartog

  geen verassing. nu de portefeuilleverdeling nog. het valt te hopen dat Onclin geen wonen, werk en inkomen of armoede gaat doen, want daar begrijpt ze weinig van.

  • Henk Visser

   En hopen dat Wessel de portefeuille Schiphol houdt. Daar is hij inmiddels goed in ingelezen.

   • Bert Versteeg

    Die Wessel is tegen Schiphol en dat is niet goed!
    Schiphol moet blijven zoals het is, goed voor de schatkist en de werkgelegenheid.
    En de vermeende geluidsoverlast valt echt wel mee want als het allemaal echt zo erg is als een paar actievoerders ons doen geloven dan was de partij van die Wessel wel een stuk groter geweest.
    Het geeft aan de verreweg de meeste stemmers accepteren dat we in de nabijheid van een grote, internationale luchthaven wonen en dat het geluid van vliegtuigen daarbij hoort.

 • Bert Versteeg

  Henk, die sprookjesfee is Klaver en één van zijn volgelingen is die Wessel.
  Het is een utopie te denken dat de tijd 50 jaar of meer wordt teruggedraaid en dat Schiphol een luchthaven wordt met jaarlijks 150.000 startende en landende toestellen zoals in 1970.
  In 1970 woonden er 13 miljoen mensen in Nederland, in 2021 17,6 miljoen, dat is een toename van 4,6 miljoen en voor al deze mensen zijn woningen gebouw, gemeenten als Zaanstad, Haarlemmermeer, Haarlem, Amsterdam en Amstelveen hebben er zelf voor gekozen nieuwe woonwijken te realiseren onder de aanvliegroutes van Schiphol en mensen zijn er gaan wonen.
  De bevolkingsgroei in Nederland zal blijven toenemen en het aantal vliegtuigbewegingen ook.
  Misschien zal een deel van de vakantievluchten worden verplaatst naar andere luchthavens zoals Lelystad, Maastricht,Rotterdam of Eindhoven waardoor het aantal vluchten van en naar Schiphol stabiel blijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *