In de maand juni zijn tot dusver geen nieuwe coronadoden in de Zaanstreek te betreuren geweest. Het laatste geregistreerde sterfgeval dateert van vier weken geleden (26 mei).

Ook zijn er deze maand geen nieuwe ziekenhuisopnames met corona van Zaankanters geweest, op 30 mei werd de laatste nieuwe patiënt opgenomen. In het ZMC liggen nog vier coronapatiënten.

Totaal overleden er in de Zaanstreek 56 mensen aan corona, 48 uit Zaanstad, 6 uit Wormerland en 2 uit Oostzaan. Bijna 150 Zaankanters werden wegens corona in een ziekenhuis opgenomen.

Het aantal besmettingen stijgt nog wel. in de laatste week werd bij 4 inwoners van Zaanstad coronabesmetting vastgesteld. In de hele maand juni waren dat er 29 in de Zaanstreek, vrijwel allemaal in Zaanstad.

De GGD Zaanstreek Waterland test nu alleen in Purmerend, de GGD heeft reacties ontvangen dat de reistijd vanuit de Zaanstreek naar Purmerend tot praktische barrières leidt. Daarom wordt nu gedacht aan een eigen ’teststraat’ in de Zaanstreek die begin juli klaar zou moeten zijn.

Hieronder eerst het overzicht van Zaanse sterfgevallen en ziekenhuisopnames per week, daaronder de cijfers per dag.

zaanstreek corona week 21 juni

zaanstreek corona week 23 juni